Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Neklape nám to? / foto: shutterstock

Jak vrátit chuť na sex do dlouhodobého vztahu

Na začátku vztahu se od sebe partneři takřka nedokáží odtrhnout. Ovšem časem z mnoha vztahů chuť na sex postupně mizí. Proč? A jak je možné opět povzbudit sexuální apetit a probudit ve vztahu vášeň?

V každém dlouhodobém vztahu se objevují změny i problémy. A tak se postupně vytrácí i vášeň. A to i přesto, že se partneři stále milují. Jenom jim zkrátka začne vyhovovat, že už nemají sex každý den. Tráví tak spolu stále méně intimních chvilek.

Chuť na sex však můžete i do dlouhodobého vztahu vrátit. Jak?

Jděte spolu na rande

Trávíte s partnerem či partnerkou večery u televize, nebo třeba každý sám? Váš vztah to sice nemusí ohrozit, ale váš milostný život ano. Zkuste do vztahu vrátit trochu romantiky, jděte spolu třeba na rande. Vyrazte do kina, do restaurace nebo třeba jen tak na skleničku. Tak si vzpomenete na své začátky. Věnujte se jeden druhému a vášeň se do vztahu brzy vrátí.

Změňte antikoncepci

Celá řada žen zaznamenala ztrátu chuti na sex v souvislosti s užíváním hormonální antikoncepce. V tomto případě je nutné, aby žena tento problém konzultovala se svým lékařem a případně zvolila jinou formu ochrany.

Rozdělte si domácí práce

Chuť na sex může ve vztahu zmizet také se špatnou organizací chodu domácnosti. Mnohdy muž ženě nepomáhá s domácími pracemi. Není potom divu, že unavená žena nemá na sex ani pomyšlení. Když jsou ova partneři zaměstnaní na plný úvazek, není možné (a ani spravedlivé), aby měl domácí práce na starosti jenom jeden z nich.

Najděte si čas na odpočinek

Mnoho lidí dnes neumí odpočívat. Po hektickém pracovním dni je však potřeba se trochu odreagovat a relaxovat. Tak se člověk zbaví stresu, který je zodpovědný za ztrátu sexuálního apetitu. Zkuste se odreagovat také se svým partnerem – pusťte si oblíbený film nebo se věnujte svým koníčkům.

Změňte svůj jídelníček

Na sexuálním životě se podepisuje naše životospráva a složení jídelníčku. Po sexuální stránce jsou zpravidla spokojení lidé, kteří žijí zdravě. Odborníci také přišli na to, že snížení chuti na sex a potíže s dosažením orgasmu se často objevují o lidí s vysokou hladinou cholesterolu v krvi.

Jak vrátit chuť na sex do dlouhodobého vztahu

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!