Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Milenka s bílým srdcem / foto: shutterstock

Může se z milenky stát partnerka?

Ačkoli to tak nemusí vypadat, role milenky není zrovna jednoduchá. Může se z milenky vůbec stát partnerka?

Vztah mezi mužem a milenkou bývá zpravidla založen na sexu, a ne na citech. Ovšem některé ženy muže milují, své city skrývají a doufají, že se jednou z milenky stanou partnerkou. Jenom velmi málo mužů ale na tomto vztahu chce něco měnit, chtějí zkrátka jenom milenku. Zvláště ti ženatí, kteří dokáží mít spokojený rodinný život, jehož se nechtějí vzdát, když mají milenku. Proto jim ani nevadí vystřídat milenek klidně několik. Rozvádět se nebo ukončovat vztah kvůli milence je ochotný jenom málokterý muž.

 V některých případech se muž však kvůli své milence ochotně vzdá svého dosavadního vztahu či manželství i své rodiny, a to když se do dotyčné skutečně zamiluje. Stává se to především mužům, kterým se již dlouhou dobu vztah hroutí, nejsou se svou partnerkou spokojeni a vlastně se trápí. A milenka jim dá novou chuť do života i naději na nový fungující a spokojené partnerské soužití. V takovém případě se z milenky skutečně může stát partnerka. Mnohdy je ale pro ženy-milenky obtížné tuto situaci rozpoznat. Proč?

Muži totiž dovedou být skvělými a přesvědčivými lháři. Nejčastěji milenkám neříkají pravdu o svých vztazích. Milenka tak může od zadaného muže slyšet, jak je ve vztahu nešťastný, jak mu jeho žena nerozumí, nebo že se se ženou nerozvedl jenom kvůli dětem, a přitom nic z toho nemusí být pravda. Ve skutečnosti se s milenkou schází jenom kvůli sexu. Ve většině případů představuje milenka pro muže pouhé rozptýlení a vidinu pravidelného sexu. Milence proto nijak nepomůže, když bude na muže tlačit, ať se rozvede, nebo dělat žárlivé scény. Muž takovou milenku jednoduše opustí a najde si jinou. A dámy, opravdu byste chtěly žít ve vztahu s někým, o kom s jistotou víte, že dokázal své bývalé partnerce zahýbat?

 

A co vlastně vede muže k tomu, že si najde milenku? Důvody jsou různé. Mnoho mužů vyhledává to, co jim doma chybí – ať už je o sex, milé chování ze strany ženy nebo třeba obdiv, kterému se mu doma nedostává. Z výzkumů odborníků je pak patrné, že muži si většinou najdou milenku atraktivnější a vášnivější, než je jejich partnerka. A pak je zde malé procento mužů, kteří u milenky hledají lásku. Z milenky se proto stává partnerka jenom zřídka.

Může se z milenky stát partnerka?

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!