Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Erotické pomůcky / foto: Shutterstock

Důvody, proč s partnerem nemáte orgasmus

Podle vědců dosahuje při sexu orgasmu pouze jedna třetina žen, což je poměrně žalostné číslo. Může za to pouze fakt, že ženy nemají tak snadný přístup k orgasmu jako muži?

Nesoustředíte se

Ženská sexualita je úzce spjatá s psychikou. Pokud se nedokážete při sexu oprostit od starostí běžného života, přemýšlíte nad tím, co musíte nakoupit, uvařit a kdo vyzvedne dceru ze školky, milování si prostě neužijete. A je velmi pravděpodobné, že váš partner také ne, protože pozná, že jste duchem zcela někde jinde.

Neví, co vám dělá dobře

I když v dnešní době mluvit o sexu není žádné tabu, některé ženy se přesto zdráhají o intimnostech komunikovat. Každá žena je totiž jiná a tak je logické, že i k vyvrcholení má každá odlišné potřeby. Pokud však o nich nemluvíte, nemůžete se divit, že sex nikam nevede. Odhoďte proto zábrany a partnerovi narovinu sdělte, co máte ráda. Určitě to ocení a oba si tak milostné hrátky mnohem více užijete.

Neznáte svoje tělo

Jestliže jste orgasmus nikdy nezažila, chyba pravděpodobně nebude ve vašem protějšku. Je možné, že jste ještě pořádně neprozkoumala své tělo. Zkuste si na sebe udělat čas a zjistit, co je vám příjemné. Nebojte se zkoušet a experimentovat. Jestliže si sama nevíte rady, zkuste si koupit erotickou hračku nebo navštívit erotický masážní salon, kde vám pomocí smyslné tantrické masáže či erotické párové masáže (kam můžete vzít i protějšek) pomohou objevit ta správná místa.

Orgasmus mít nemůžete

Zhruba deset procent žen nemůže dosáhnout orgasmu nikdy – jsou anorgastické. Pokud je to i váš případ, nemusíte propadat depresím. Pokud přijmete fakt, že sex s partnerem není jen honba za vyvrcholením, můžete si společné chvíle užít naplno i tak.

Partner je sobec

Pokud jste orgasmu pravidelně dosahovala s bývalými partnery, ale nyní tomu tak není, je docela možné, že je za tím sobectví vašeho partnera. Krátká předehra, rychlý akt a hurá do koupelny – to je častá realita mnoha žen. Nenechte se však zanedbávat! Zkuste si s protějškem o problému pohovořit.

K tomuto článku není otevřena diskuze