Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Partnerské štěstí / foto: shutterstock

Aby byl váš partner šťastný

Ve vztahu byste měli být oba šťastní, jinak nemá cenu v něm pokračovat. Každé partnerské soužití je postaveno na lásce, komunikaci, porozumění a důvěře.

Přemýšleli jste někdy nad tím, jestli je s vámi váš partner skutečně šťastný? A jak toho docílit?

Komunikace je základ

Základním stavebním kamenem každého vztahu je komunikace. Se svým partnerem či se svou partnerkou byste měli otevřeně mluvit o všem – o problémech, o starostech, radostech i touhách. Jen tak můžete včas odhalit případný problém a začít ho společně řešit. A dost možná i zachránit vztah. Pokud chcete svého partnera učinit šťastným, musíte s ním o tom, co ho vlastně dělá šťastným, mluvit.

Zapomeňte na vydírání a výčitky

Zejména ženy někdy svého partnera emočně vydírají a stále mu něco vyčítají. Není se pak čemu divit, že muž v takovém vztahu není šťastný. Svého partnera nebo svou partnerku proto nikdy nevydírejte a zapomeňte také na výčitky. Takto si pozornost zkrátka nevynucujte! Dříve či později by vašemu protějšku došla trpělivost a vztah by ukončil.

Dopřejte mu volnost

I ve vztahu by měl mít každý trochu té svobody a volnosti. Věnujte se proto klidně každý zvlášť svým koníčkům, vyrazte si třeba někam se svými přáteli. Volnost přispívá ke štěstí obou partnerů. Je to pochopitelné – vždyť spolu trávíte většinu svého času a není tedy divu, že si od sebe potřebujete někdy trochu odpočinout. Dopřejte proto svému partnerovi či své partnerce volnost.

Dokažte mu, jak vám na něm záleží

Na vašem partnerovi nebo na vaší partnerce vám jistě moc záleží. A ví to váš protějšek? Dokazujete mu to nějakým způsobem? Stačí malá gesta – objetí, polibek, pár vstřícných slov, oblíbené jídlo nebo malý dárek. Tak partnera potěšíte a on uvidí, že vám na něm skutečně záleží. Zejména v dlouhodobém vztahu by měla mít tato gesta své místo.

Žádné urážky a ponižování

Urážkám a ponižování byste se měli vyhnout jak v kamarádském, tak zejména v partnerském vztahu. Urážením a ponižováním totiž dokážete člověku velmi ublížit! I při hádce tedy važte každého slova – cokoliv řeknete, to už nemůžete vzít zpátky. A váš partner rozhodně nebude šťastný, váš vztah se začne pomalu hroutit.

Pozor na závislost na partnerovi

Vašeho partnera také rozhodně neučiní šťastným to, že bez něj neuděláte ani krok. Nebuďte na svém protějšku závislí, i ve vztahu se snažte o jistou samostatnost.

Aby byl váš partner šťastný

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!