Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Dívčí euforie / foto: Shutterstock

Vibrátory v lékárnách. I v Česku?

Ve Švédsku se chystají státní lékárny Apoteken prodávat vibrátory a další sexuální hračky. Chtějí tak uspokojit potřeby svých zákazníků. Co na to čeští lékárníci, přidají se?

Apoteken chtějí roční zkoušku nové strategie prodeje zahájit v červnu v padesáti vybraných lékárnách na různých místech země.

 

Zatím není zcela jasné, jaké výrobky budou k mání, ale o jaký typ sortimentu se bude jednat, to jasné je. Podle Apoteket ukázal průzkum mezi jejich zákazníky, že mnozí Švédi a Švédky právě tento typ lékárny považují za vhodné a přirozené místo, kde si lze koupit sexuální pomůcky.

 
Patří to ke zdraví

Mluvčí řetězce prodejen Eva Fernvallová k tomu říká: "Naším záměrem je znormalizovat, tedy jaksi oddramatizovat, užívání sexuálních pomůcek a pomoci lidem dosáhnout lepšího sexuálního života, a to jak s partnerem, tak i bez něj.“

 

Fernvallová dodává, že firma si je vědoma toho, že uspokojivý sexuální život je velmi důležitou součástí lidského pohody a zdraví. „Apoteket proto vidí zařazení těchto produktů jako součást širší strategie poskytování zdravotnických produktů a služeb," doplnila.

 
Konečný výběr konkrétních sex zlepšujících produktů dostala na starost Apoteket spolu se Švédskou asociací pro sexuální výchovu.

 

Teď zbývá otázka, zda se k švédskému experimentu v dohledné době připojí i čeští lékárníci, nebo ne. Zatím nic podobného nechystají a takové zákazníky odkazují na sexshopy. Co byste jim ale radili vy?

Co byste poradili našim lékárníkům?

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 115