Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Nedůvěra / foto: shutterstock

Nedůvěřujete svému partnerovi? Změňte to!

Žárlíte? Neustále přemýšlíte o tom, co zrovna váš partner či vaše partnerka dělá, kde a s kým je? Nedůvěřujete svému protějšku? Tak to je špatně!

Každý vztah je totiž založen mimo jiné na vzájemné důvěře. Proto se naučte svému partnerovi důvěřovat.

Pokud budete neustále o svém partnerovi pochybovat, nebudete mu věřit a budete si domýšlet, negativně se to podepíše na vašem vztahu. Nedůvěra v partnerském soužití zkrátka nemá místo. Možná vás váš partner podvedl nebo vás zklamal, ovšem jestli chcete ve vztahu pokračovat, měli byste se znovu naučit mu důvěřovat. Není to sice jednoduché, ale je to možné. Pokud však přes všechno snažení k obnovení důvěry nedojde, je nejlepším řešením vztah ukončit. Záleží tedy jenom na vás.

Mnozí z nás s sebou nedůvěru přináší z předchozích vztahů. To jistě není fér vůči novému partnerovi, který se ani nemusí žádných chyb dopustit, může být naprosto perfektní, ovšem stejně mu nebude jeho protějšek věřit. Člověk by měl do každého nového vztahu vstupovat s čistým štítem. Nesrovnávejte proto svého nového partnera se svým bývalým, neodsuzujte ho dopředu a důvěřujte mu. Jinak by váš vztah od začátku spěl ke svému konci.

Zkuste se schválně vžít do role člověka, kterému už od začátku jeho partner nedůvěřuje. Musí mu velmi ubližovat, že i když dotyčného miluje a nikdy mu neublížil, stejně mu nevěří. Navíc mu časem dojde trpělivost. Proč by měl zůstávat ve vztahu, kde mu jeho protějšek bezdůvodně nedůvěřuje? Proč by měl žít ve vztahu, ve kterém není šťastný?

Zdrojem nedůvěry může být pak také nedostatečná nebo špatná komunikace. Partneři by spolu měli hovořit o problémech i radostech. Zároveň by k sobě měli být naprosto upřímní. Ovšem přílišné vyptávání a vyslýchání vztahu zase moc nepřeje, ale spíše škodí. Už vůbec by se pak neměly objevit žárlivé scény.

Uvědomte si, že pokud svému partnerovi nedůvěřujete, nemůže ani on zcela důvěřovat vám. A jak může vzájemná nedůvěra být základem fungujícího a spokojeného vztahu? Jenom těžko…

Bez vzájemné důvěry se zkrátka žádný vztah neobejde!

Nedůvěřujete svému partnerovi? Změňte to!

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!