Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Starší šéf a sekretářka / foto: shutterstock

(Ne)výhody špásování se starším mužem

Některé ženy starší muži zkrátka přitahují, jiné naopak odpuzují. Jací jsou starší muži milenci? Jaké jsou výhody a nevýhody románku se starším mužem?

Ať chceme či nechceme, čas zkrátka nezastavíme, a tak každý člověk stárne. Přibývající roky mění nejenom náš vzhled, náš zdravotní stav a fyzickou kondici, ale také náš sexuální život.

Výhody starších milenců

Nespornou výhodou sexu se starším mužem je fakt, že dotyčný má již nějaké zkušenosti. Díky tomu existuje velká pravděpodobnost, že sex s ním bude skvělý. Zkušený muž už dobře zná, co se ženám v posteli líbí. Zkrátka ví, jak svou partnerku uspokojit. Starší muži jsou navíc empatičtější, něžnější a chápavější.

Starší milenci jsou také vynalézavější než mladší muži. Chápou, že penis není to jediné, co dokáže ženu uspokojit. Také jsou v posteli více hraví, využívají své ruce, svá ústa či erotické pomůcky k uspokojení své partnerky. Při sexu navíc vnímají, co se jejich partnerce líbí a nelíbí, neomezují se pouze na pohyby dovnitř a ven. Nikam nespěchají, užívají si i předehru, což ženy jistě ocení. Se staršími muži mohou ženy snáze dosáhnout orgasmu.

Pro starší muže je dále typická empatie, a to i v oblasti sexu. Jsou vůči svým partnerkám chápavější, dokáží se vcítit do jejich emocí i potřeb. Proto se také starší muži snaží, aby byl sex pro ženu co nejpříjemnější, nemyslí pouze na sebe, ale především na uspokojení své partnerky. I proto mohou být starší muži mnohem lepšími milenci než muži mladší.

Nevýhody starších milenců

Sex se starší mužem s sebou však může přinášet i nevýhody. Jaké?

U starších mužů se pochopitelně častěji objevují problémy s erekcí než u těch mladších. Milenky starších mužů tak musí být trpělivé, protože může trvat déle, než se erekce dostaví. A někdy k tomu bohužel nemusí dojít vůbec. Mnoho starších mužů navíc potřebuje ke ztopoření penisu jeho přímou stimulaci. Erekce pak také nemusí být tak intenzivní.

Pokud se objeví u muže skutečně výše zmíněné problémy, neznamená to nutně, že je musí řešit s lékařem či pomocí léků. Mnohdy stačí změna sexuálních aktivit i vstřícný přístup partnerky.

S přibývajícími roky se snižuje hladina hormonů v těle. A tak postupně mizí chuť na sex, a to u mužů i u žen. Starší člověk je také čím dál více náladovější, podrážděný, mohou se objevit také problémy se spánkem či sexuální a fyzickou výkonností. Tyto problémy lze však zmírnit či jim rovnou předcházet. Jak? Zdravým životním stylem!

(Ne)výhody špásování se starším mužem

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!