Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Rozchod / foto: shutterstock

Jak poznat, že se s vámi chce partner rozejít?

Konec vztahu mnohdy přichází nečekaně a náhle. Chování vašeho partnera či vaší partnerky vám však může naznačit blížící se rozchod.

Neshodne se s vámi

Pokud se s vámi váš partner nebo vaše partnerka najednou v ničem neshodne, možná se s vámi chce rozejít. Je samozřejmé, že na všechno nemůžete mít stejný názor, ovšem pokud s vámi váš protějšek nesouhlasí v naprosté většině, je něco ve vašem vztahu špatně.

Nechce s vámi trávit čas

Blížící se konec vztahu naznačují i jakési útěky partnera či partnerky z domu. Váš protějšek může trávit mnoho času v zaměstnání, se svými přáteli nebo jen tak vyhledávat aktivity mimo domov z toho důvodu, že s vámi nechce trávit čas. A možná se s vámi chce rozejít.

Chová se náhle jinak

Chová se poslední dobou váš partner jinak, aniž by k tomu měl nějaký důvod? Je možné, že důvod má – chce vztah ukončit. Náhlá změna chování vlastně signalizuje nespokojenost vašeho protějšku ve vztahu. Pokud se problém nezačne včas řešit, je konec vztahu na spadnutí.

Častěji se s vámi hádá

Hádky se nevyhnou žádnému partnerskému soužití a někdy mohou být dokonce prospěšné. Pokud jsou ale hádky takřka každodenní záležitostí, nevěstí to nic dobrého. Hádky a neshody kvůli maličkostem do vztahu rozhodně nepatří.

 

Neříká vám, že vás miluje

Zejména v dlouhodobém vztahu se postupně vytrácí vzájemné vyznávání lásky mezi partnery. Ovšem čas od času každý rád slyší, že ho má někdo stále rád. Pokud láska ze vztahu skutečně zmizí, ztratí se i její vyznání. Když navíc svému partnerovi řeknete, že ho milujete a on na to reaguje mlčením, není to dobré znamení.

Neříká vám pravdu

Mezi základní stavební kameny každého partnerského soužití patří vzájemná důvěra a pravda. Pokud vám partner nebo partnerka začne lhát, důvěra zmizí, což vztah negativně ovlivní. Lhaní může značit nevěru, ale také jakousi nechuť ke komunikaci. Lež vždy napovídá, že ve vztahu není něco v pořádku. Pokud pak ze vztahu zmizí komunikace a vzájemná důvěra, snadno se rozpadne.

Není vám oporou

Partneři by při sobě měli stát v těžkých chvílích. Je vám váš partner oporou? Můžete se mu se vším svěřit, aniž by vás kritizoval? Pokud ne, váš vztah takto nemůže dlouho fungovat.

Změnil svůj vzhled

Pokud váš protějšek náhle změnil svůj vzhled, může být důvodem nevěra. Začal o sebe váš partner najednou více dbát? Cvičí, změnil styl oblékání? Změnila vaše partnerka účes nebo styl líčení? Začala hubnout? Pak se něco ve vašem vztahu děje a rozhodně to není nic dobrého. Náhlá změna vzhledu partnera je jakýmsi varováním.

Stále něco kritizuje

Kritika je někdy na místě, ovšem pokud váš partner nebo vaše partnerka kritizuje prakticky vše, co děláte, je to špatně. Zvláště, když se toto chování objevilo náhle. Kritizuje vás partner třeba za připravený oběd nebo jakékoliv maličkosti? Vadí mu najednou i to, co mu dříve připadalo normální? Tak to se s vámi chce možná rozejít.

Nespí s vámi

Zmizel z vašeho vztahu sex? S přibývajícím věkem samozřejmě chuť na sex slábne, intimnostem se člověk může vyhýbat také kvůli zdravotním či jiným problémům. Ovšem mnohdy sex ze vztahu mizí kvůli nevěře. Pokud už se navíc se svým protějškem ani neobejmete nebo nepolíbíte, váš vztah není v pořádku. Absence doteků a projevů náklonosti je mezi partnery navíc podle odborníků mnohem větším problémem než absence samotného sexu. Dost možná se váš partner zamiloval do někoho jiného.

Jak poznat, že se s vámi chce partner rozejít?

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!