Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Smutná žena / foto: shutterstock

Některé ženy předstírají orgasmus i celý život

Přemýšleli jste někdy nad tím, jak by mělo vypadat dokonalé milování? Opravdu by vše mělo vypadat jako v hollywoodských filmech, nebo jsou filmové hrátky naprostou fikcí, která do vaší mysli zasela semínko nedůvěry?

Podle sexuologů patří poruchy sexuální vzrušivosti k nejčastějším. Zatím co u mužů se nedostatečné vzrušení těžko maskuje, u žen lze orgasmus předstírat celoživotně. Podle průzkumů dokonce přes padesát procent žen už někdy v životě orgasmus předstíralo. 

Důvody jsou různé 

Často je to kvůli tomu, že chtějí mít pohlavní styk co nejdříve za sebou a jejich partner si zase naivně myslí, že čím déle milování trvá, tím je pro ženu zajímavější. Když žena orgasmus zahraje, její partner může spokojeně své dílo dokončit. Jiné ženy ho předstírají proto, aby potěšily svého muže, který by se jinak cítil pod psa, když by nedokázal partnerku uspokojit. Další důvody k předstírání milostného uspokojení mohou pramenit z nejistoty, aby v očích svého partnera nevypadaly jako dysfunkční či aby připomínaly své vzory z filmových pláten, které podobné problémy nikdy nemají. Právě dokonalý filmový sex může být počátkem problémů. Na plátně vše vypadá dokonale, hořící svíčky, romantická hudba, dokonalé rozhovory. A když dojde na věc, šťastná dvojička bez jediného zádrhelu skočí do postele, chvíli se mazlí, a pak společně dosáhne vyvrcholení. V reálném životě je skutečnost obvykle jiná, a proto může první sex přinést mladým lidem rozčarování a zklamání.

Rána pro muže 

Čím déle žena orgasmus předstírá, tím hůře je možné její situaci zlepšit. Pro mnohé partnery je těžko přijatelná představa, že i přes to, že považovali sexuální život za uspokojivý, žena celý život orgasmus předstírá. Pro muže je takové zjištění samozřejmě znejistěním a ránou pro jeho sebevědomí. Ženy se jim bojí přiznat, že by potřebovaly i jiné aktivity a jiný způsob vzrušování. Mají totiž obavy, že přiznáním skutečnosti by jejich vztah skončil. Pokud tedy žena není schopna vzít zodpovědnost za svůj orgasmus a lepší sexuální život do vlastních rukou, je pravděpodobné, že nebude nikdy dostatečně uspokojená. Naštěstí žádné téma ze sexuální oblasti už není tabu a ženy se dnes už nebojí o svých potřebách a pocitech mluvit. Souvisí to především s lepší informovaností mladých lidí a sexuálních otázkách, o tom na co mají při milování právo a jak ho naplnit.

Některé ženy předstírají orgasmus i celý život

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!