Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Pestrý sexuální život / foto: Shutterstock

Jak zachránit rozpadající se vztah? Přes postel!

Postavit vztah jenom na sexu sice není dobré, když chcete, aby vydržel, nicméně milování v něm každopádně hraje důležitou roli.

Pokud nejste spokojení v posteli, projeví se to i na ostatních částech vztahu, a naopak jestliže vám to zrovna moc neklape, nejspíš spolu nebudete natěšeně chodit do postele. K záchraně vztahu tedy může významnou měrou pomoci vylepšení postelových chvilek.

Vylepšit sexuální prožitek můžete mnoha způsoby. Do některých budete muset trochu investovat, ale jiné zvládnete i bez speciální výbavy. Na výmluvy tedy není prostor, oživte si milování hned při další příležitosti!

Probuďte v sobě vzrušení

V každém vztahu jednoho dne vyprchá původní obrovská touha. Jestli ji chcete navrátit, podpořte vzrušení pomocí afrodiziak. Některá afrodiziaka pořídíte ve specializovaných obchodech (sexshopech), typickým příkladem jsou španělské mušky. Jiná ale možná máte v kuchyni! Jako afrodiziakum působí hořká čokoláda nebo pálivé pokrmy.

Příjemně se nalaďte

Předehra není důležitá pouze pro ženy. Správná atmosféra dokáže hrát roli i u mužů. A jak ji vytvořit? Třeba romantikou, která se z vašeho vztahu už vytratila. Zajděte si společně na dobrou večeři, zkuste se jeden večer věnovat opravdu jen sami sobě navzájem, vnímat toho druhého a věnovat mu veškerou pozornost. Pomoci by vám mohly i feromony, tedy substance vábící druhé pohlaví.

Oblékněte si sexy prádlo

Po 10 letech vztahu už možná nevypadáte tak neodolatelně jako na začátku. To ale neznamená, že s tím nemůžete nic dělat. Hezky se učešte, navoňte, pořiďte nové spodní prádlo. Může to vypadat jako rada pro ženy, ale i u muže je hezké, když se o sebe stará. Být čistý, voňavý a upravený je základ, pokud chcete někoho sexuálně přitahovat.

Zkuste využít, co máte doma

Stále stejný sex nikoho nebaví, proto je potřeba čas od času přinést do ložnice nějakou inovaci. Pro začátek nemusíte vůbec nic kupovat, dost možná si vystačíte s věcmi, které máte běžně doma. Například jako pouta na ruce může posloužit šátek či kravata, kterou partnera nebo partnerku přivážete k posteli. Do mrazáku sáhněte pro led, kterým budete jemně přejíždět po kůži nahého těla.

Vydejte se do sexshopu

Nemusíte do žádného kamenného obchodu, stačí e-shop. Tam najdete takové množství hraček, které dokážou zlepšit sexuální život, že nebudete vůbec vědět, jakou si vybrat – raději klasiku, jakou je dildo, nebo něco zajímavějšího jako třeba vibrační vajíčka? Nabídka je pestrá pro dámy i pro pány. Spousta lidí se ještě erotických hraček bojí, považují je za něco špatného. Kdo je ale jednou vyzkouší, kupuje další a další. Dokážou totiž pořádně okořenit vztah a vybarvit šedou nudu běžných dnů.

Jestli sbíráte odvahu a plánujete, že konečně začnete objevovat svět erotických pomůcek, určitě se podívejte na sociální sítě a blog sexshopu RůžovýSlon.cz. Tam totiž objevíte spoustu recenzí a návodů, které jsou jako dělané nejen pro nováčky v této oblasti.

K tomuto článku není otevřena diskuze