Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Online nevěra / foto: shutterstock

Internetová nevěra dokáže zničit dlouholetý vztah

O klasické, skutečné, fyzické nevěře se toho už napovídalo a napsalo spoustu, ovšem nevěra internetová není o nic méně nebezpečný zabiják vztahů, ale o ní se už tolik nehovoří.

Kouzlo anonymity

Na sociálních sítích se potkávají lidé bez rozdílu věku a pohlaví. Už dávno nejsou určené převážně mladým lidem. Facebook, Instagram, Tinder, seznamky, tam všude číhá na jedince kouzlo anonymity. Můžete být na jeden večer někým jiným. Z postaršího, kulatého účetního se rázem stane, štíhlý dlouhán v manažerském obleku. Vždyť stáhnout anonymní fotku z internetu je tak snadné. Žena, mající pocit, že její muž dává přednost sportovnímu přenosu před ní, si s chutí přečte lichotky na svou osobu, když se potají vyfotí v sexy póze, a svému internetovému protějšku snímek zašle. Přece je to jenom na internetu. Je to takové nevinné rozptýlení v šedi manželského stereotypu. Není to doopravdy, není to nevěra.

Je on-line nevěra skutečná nevěra?

Přijdete z práce domů a místo konverzace se svým partnerem, čile chatujete s vnadnou blondýnou či modrookým fešákem. Pokud jste měli ve vztahu zárodek nějakého problému, rozhodně se tímto nevyřeší, naopak. Jednou vás váš životní partner nachytá, jak se nakrucujete u selfíček, či necháte nedopatřením otevřený počítač na chatové stránce. Myslíte, že to s ním nic neudělá? Že vás neobviní z nevěry?

Jistě záleží na konkrétních jedincích, co považují ve svém životě za nevěru. Někdo už jen pouhý flirt, jiný polibek a někdo až sexuální akt. Tak je to i s virtuální nevěrou. Co však jednomu nemusí připadat jako nevěra, jeho partner může považovat za zradu a důvod k ukončení vztahu, byť trval třeba desítky let.

Proto pozor na nástrahy internetového laškování. Chvilkové opojení ze zakázaného ovoce může vést k nevratným následkům.

Internetová nevěra dokáže zničit dlouholetý vztah

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!