Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Nestálý partner / foto: shutterstock

Co nás vede k nevěře? A podvádí častěji muži nebo ženy?

Nevěra je pro mnoho lidí téma, o kterém se nemluví, ale přesto se děje až příliš často. Na nevěru se většina z nás dívá skrze prsty a nevěrné lidi odsuzuje. Co nás l nevěře vede? A jsou častěji nevěrní muži nebo ženy?

Kdo častěji „zanáší“?

Ačkoli drtivá většina lidí nevěru považuje za něco otřesného, má s ní vlastní zkušenost většina z nich. Podle průzkumu 80 % lidí nevěru odsuzuje, z toho si ji ale přesně polovina z dotázaných dopřává. Z průzkumu dále vyplynulo, že častěji „zanáší mimo hnízdo“ ženy nežli muži.

Nejčastější důvody nevěry – co vede v žebříčku?

Co nás nejčastěji vede k tomu, abychom byli nevěrní? Možná i vás nejčastější důvody překvapí. A možná taky ne.

Důvod první: nedostatek sexu

Nejčastějším důvodem k nevěře je nedostatek intimností ve vztahu. Když nám něco chybí, logicky to začneme hledat jinde. Zčásti to můžeme svést na přirozený lidský pud, kdy člověk vyhledává to, čeho má nedostatek.

Důvod druhý: alkoholové opojení

Mnoho nevěr se odehraje pod taktovkou alkoholu. Když se člověk (více) napije, najednou ztrácí zábrany a je schopen udělat věci, které by bez nějaké promile na žíle neudělal.

Důvod třetí: emoční strádání

Vyznání lásky, hřejivé objetí, příjemné pohlazení – to všechno vyžadujeme, byť by to někteří z nás nepřiznali. Když se nám takových věcí od partnera či partnerky nedostává, začínáme emočně vyhasínat. A pakliže se ukáže někdo, kdo nás obejme, políbí, pohladí – pak už je to je krůček k další metě.

Důvod čtvrtý: správná příležitost

Ne nadarmo se říká, že „příležitost dělá zloděje“. A když je správná příležitost, jen málokdo dokáže odolat pokušení. Někdy stačí jen jiné prostředí, jiné tváře a problém je na světě. Odolat pokušení je těžké a nejeden z nás by si v takové chvíli řekl: „když už je tu ta možnost, proč ji nevyužít?!“.

Co nás vede k nevěře? A podvádí častěji muži nebo ženy?

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!