Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Líbání / foto: shutterstock

Líbáním posílíte srdce a zvýšíte kapacitu plic. Čím ještě líbání prospívá?

Líbání většina z nás vnímá jako něco velmi příjemného, vzrušujícího a zároveň intimního. Líbání je projevem lásky, velmi často je i součástí předehry vedoucí k něčemu ještě smyslnějšímu.

Napadlo by vás ale, že líbáním můžete například posílit činnost srdce nebo zvýšit kapacitu plic?

Líbání prospívá duši i tělu

Ačkoli na líbání zpravidla hledíme na něco velmi příjemného a smyslného, ve skutečnosti má tato aktivita pozitivní vliv i na naše zdraví. Polibky tak můžete rozmazlit nejen svou duši, ale i tělesnou schránku. Jak a čím nám vlastně líbání prospívá?

Věděli jste například, že líbání…

…posiluje imunitu?

Imunitnímu systému vděčíme za to, že nejsme nemocní, protože se stará o naši ochranu před bakteriemi a viry. Stačí jeden krátký polibek s vaším partnerem či partnerkou, během kterého si vzájemně vyměníte asi 80 milionů bakterií – z toho 80 % máte společných a těch 20 %, které zbývají, aktivují imunitní systém a podporují tak přirozené vytváření protilátek.

…zvyšuje kapacitu plic?

Kdo by to byl řekl, že během líbání zvýší plíce svou kapacitu z běžných 20 vdechů na 60 vdechů za minutu? To pozitivně přispívá jako prevence některých plicních onemocnění.

…posiluje srdce?

Na tvrzení, že líbání je srdeční záležitost, rozhodně něco bude, protože touto velmi příjemnou aktivitou posilujete činnost srdce, které je hnací silou našeho těla. Při vášnivém líbání se zvýší tempo a srdce tak může bít rychlostí až 110 úderů za minutu.

…zpomaluje vznik vrásek?

Především ženy určitě ocení, že líbání dokáže zpomalit tvorbu vrásek, které jsou noční můrou nejedné z nich. Během líbání se zapojuje cca 30 obličejových svalů, což funguje jako skvělá obličejová gymnastika. Líbejte se a mládněte, jakým příjemnějším způsobem toho chcete jinak docílit?

…pomáhá hubnout?

Na závěr ještě jeden velmi příjemný fakt: líbání podporuje hubnutí. Jak je to možné? Pokud se líbáte poctivě, spalujete při jednom vášnivém polibku okolo 15 kalorií. Budete-li se líbat třeba půl hodiny, což při intimních chvílích není žádný problém, příjemně zvýšíte svůj kalorický výdej. A to je klíč k hubnutí.

Líbáním posílíte srdce a zvýšíte kapacitu plic. Čím ještě líbání prospívá?

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!