Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: shutterstock

Nejhorší místa pro rozchody

Chcete se rozejít s partnerem? Pečlivě rozvažte, kde mu to oznámíte!

Rozchody nejsou nikdy příliš jednoduché, tedy pokud nejste kovaní cynici, kterým na člověku, s nímž jste chodili či žili, vůbec nezáleželo. Samozřejmě, že jde o ránu především pro toho, s kým se rozcházíte, ale i oznámení té věci stojí hodně sil, přemáhání, odvahy a vůle.

Kromě jiného je navíc třeba rozvážit, kde partnerovi či partnerce ten šok uštědříte. Na některých místech se totiž celá situace může vyvinout doslova v tragédii antických rozměrů.

Na dovolené
Jistě, na dovolenou často jezdí páry prakticky před rozchodem (někdy i po něm – to už je ale zase jiná pohádka). Příčinou je skutečnost, že se zájezdy kupují často s velkým časovým předstihem a za tu dobu může plamen lásky lehce pohasnout.

Každopádně oznamovat rozchod na dovolené je nemoudré rozhodnutí. Zcela tak svou někdejší polovičku rozhodíte a její pravděpodobné scény rozhodí zase vás. To znamená zkažený čas, který jste si měli naopak užít. Nehledě na to, že budete muset stále bydlet spolu na pokoji.

Je tu také hrozba, že takto neočekávaný zvrat ve vztahu partner neunese a začne jednat iracionálně – v neznámé zemi se vydá kdovíkam, nehledě na vlastní bezpečnost.

Možná to nezní příliš fér, ale když jedete na dovolenou s člověkem, kterého už nemilujete, měli byste to ještě těch pár dní vydržet a dělat jakože nic.

U rodičů
Na to okamžitě zapomeňte. Pravdou však je, že někdy se vztah vyhrotí natolik – možná i přítomností rodičů, že se s ním rozhodnete praštit přímo před nimi. A je celkem jedno, zda jsou to rodičové vaši, či partnera.

Jednak je to trapné pro toho, s kým se rozcházíte, jednak i pro rodiče, kteří jsou nuceni volit mezi jedním a druhým, domlouvat či rozmlouvat apod. Pokud existují nějaká absolutní tabu, patří mezi ně právě rozchod před rodiči.

Ve virtuálním světě
Virtuálním světem nemyslíme jen internet a emaily, ale patří sem třeba smsky a nakonec i obyčejné dopisy, které sice již prakticky vymřely, ale pokud je použijete při rozchodu, důsledky jsou zhruba stejné.

Oznámení kopaček neosobním způsobem je pro postiženého jednou z nejhorších ran, které vůbec může dostat. Vždyť vám ani nemůže vyčinit, nebo se naposledy vybrečet na vašem rameni. Je to absolutní ukázka nevyspělosti a vlastně i nepřipravenosti na vztah.

V baru/restauraci
Nejvíce rozchodů se prý děje ve stravovacích zařízeních či nalévárnách. Bary jsou k tomu zdánlivě jako dělané. Člověk se lehce přiopije a už mu nepřijde tak obtížné partnerovi oznámit tu nemilou zprávu.

Jenže zapomíná, že i on/ona už má nějaký ten alkohol v těle, který v takto extrémní situaci může položit veškeré zábrany a vyústit v trapné melodrama před celým lokálem.

Příliš ideální není ani restaurace. Především seriózní muži považují večeři na pěkném místě za ideální příležitost k oznámení konce. Jenže na tak zásadní konverzaci, která jistě bude následovat, není v restauraci potřebné soukromí.

Na svatbě
Oznámení rozchodu na svatbě může proměnit krásnou, jedinečnou a romantickou událost v hrozivý zážitek. Pochopitelně nemyslíme rozchod mezi nevěstou a ženichem, který se na jejich vlastní svatbě děje jen zřídka, nýbrž mezi hosty.

Pokud si scény někdo všimne, začne ten úžasný drb rozšiřovat mezi všechny další, až dojde k naprosté změně pozornosti od vdavekchtivého páru k neúspěšnému úkazu soužití. Atmosféra svatby se tím zcela určitě zkazí.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 376