Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock.com

Jste nadržení? Pomůže depresivní milenka!

Ženy trpící depresemi mají větší chuť na sex než jejich šťastnější protějšky. To vyplynulo z nedávno zveřejněné studie.

Když se žena cítí sklesle, má až třikrát větší chuť na milostné hrádky - ať už se jedná o líbání, petting, předehru nebo milování. A to se týká jak svobodných, tak i zadaných žen.

Depresivní ženy mají také mnohem liberálnější přístup k sexu, a pokud jsou svobodné, mnohem častěji využívají příležitostného sexu, vysvětluje psycholožka Sabura Allen. “Lidé trpící depresemi jsou ve vztazích velmi nejistí. Příliš se starají o to, zda se o ně jejich partner zajímá. Sex jim pomáhá v tom, že se více otevřou a cítí se bezpečněji.”

”Na otázku, zda sex pomáhá v léčbě depresí, odpovídá: “Předpokládáme, že to určitá forma terapie je. Pro tyto ženy je to příležitost přiblížit se partnerovi a cítit se tak více milována.”

Allenová, která působí na universitě v Melboune, říká že Australané se milují jednou až třikrát týdně, ale výrazně převládá skupina jednotýdenních milovníků. Pro svobodné ženy jo to ale významně méně.

Studie se zúčastnilo 107 depresivních i normálních žen a byla publikována v British Medical Journal.

Milujete se, když jste na dně?

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 283