Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: shutterstock

Jak se neztrapnit při online flirtu

Podstatné rady, jak zaujmout vyhlédnutý protějšek při flirtování na síti a zároveň se neztrapnit.

V zásadě to není nic nového. Mezi muži a ženami to (až na ta čtyři procenta) jiskřilo odjakživa a nezávazné konverzace se slibným podtextem se vedly snad již v pravěku. V průběhu času se mění jen prostředí, ve kterém k navazování kontaktů dochází a prostředky, jimiž míříme k cíli.

Dnes žijeme v době, kdy padají poslední bariéry seznamování se po internetu a už i někdejší škarohlídi uznávají, že na tom v současném uspěchaném světě může něco být. Jenže nové způsoby interakce vyžadují také adekvátně upravené chování. Online prostor má svá specifika a pomocí pár rychlých rad je možné jich využít jasně ve svůj prospěch a nenechat je, aby vás naopak ztrapnily.

Využijte online zdrojů
V poslední době zažívají doslova boom komunitní sítě v čele s Libimseti.cz u nás či MySpace a Facebook ve světě. Tahle prostředí vám umožní na sebe svůj vyhlédnutý objekt neustále upozorňovat. Je jen málo mladých lidí, kteří by na nějakém obdobném webu neměli svůj profil, a ti co se mu stále brání, už jistě dlouho odolávat nebudou. Výhody jsou totiž příliš vysoké.

Abyste někoho okouzlili, nemusíte jako za starých časů psát několik hodin romantický sonet. Stačí si vybrat nějaký na internetu, třeba ho i lehce upravit a poslat odkaz. Efekt by měl být stejný. Můžete posílat linky na zajímavé články, což dává druhé straně na vědomí, že víte, o co má zájem a že na ni myslíte.

V reálné komunikaci často hrozí, že v nervozitě řeknete něco špatně a vzápětí toho hned litujete. Druhá osoba ví, jakým tónem jste to pronesli, jak jste se u toho tvářili. Online je možné si vše lépe rozmyslet, a i když padne něco, na co pak nejste zrovna hrdí, můžete to buď smazat, nebo zamaskovat způsobem „ztraceno v překladu“.

Využijte času na přípravu
Jak už bylo zmíněno, přímá komunikace vyžaduje rychlé reakce, a to není káva pro každého. Někdo si celou věc radši promyslí a pak pronese, respektive napíše moc hezká slova. Nehledě na to, že máte čas na správnou interpretaci jeho/jejího výroku, což je důležité. Lépe tak pochytíte různé narážky, dvojsmysly či významy skryté mezi řádky. Síťová konverzace může mít někdy opravdu silný a emotivní náboj.

Nekomunikujte neustále
Velkou chybou, které se lidé při online konverzaci často dopouští, je, že využívají každé příležitosti k napsání a poslání odpovědi či nového vzkazu, ať už to je emailem, na profil či prostřednictvím instantních messengerů typu ICQ.

Mnohem lepší taktikou je dát si na čas, čímž zvýšíte napětí na druhé straně a zvýšíte tak svou cenu. Pro muže to navíc znamená získání dominantního postavení v potenciálním vztahu. Kdo píše neustále, bude dříve či později považován za vlezlého.

Emotikony užívejte šetrně
Nejrůznější smajlíky a dnes už i složitější obrázky se do internetové komunikace vedraly obrovskou silou a jen tak z ní asi nezmizí. Šetrným užíváním nemyslíme, abyste se na ně úplně vykašlali, naopak – opravdu dokáží odlehčit situaci a navodit přátelštější atmosféru. Jen se jich musí využívat s rozmyslem a nepálit za každou větou.

V kontextu s vyřčeným se dvojsmyslné smajlíky vyplatí odesílat jen tehdy, kdy skutečně určitou narážku chcete učinit. Ne abyste toho později litovali.

Neodhalujte příliš mnoho příliš brzy
Při každé online komunikaci s potenciální kořistí si vzpomeňte na vyprávění svých rodičů. Při seznamování se viděli tak dvakrát týdně, občas si zavolali a vězte, že při přímém, ale i hlasovém kontaktu jim přirozená ostýchavost neumožnila odhalovat nejrůznější osobní příběhy či dokonce intimnosti příliš brzy.

Jenže internet odbourává zábrany, najednou máte pocit, že můžete říct úplně vše. To se ale může rychle vymstít. Při flirtu je důležité určité tajemno a určitě se nevyplatí vykládat, že jste z rozvrácené rodiny apod. Ne že by to snad byla nějaká ostuda, ale při oťukávání je na pořadu dne nezávazné kecání.

Sbalili jste někoho online?

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 160