Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: shutterstock

Závislost na sexu! Jak se pozná?

Když se mluví o závislosti na sexu, jsme zvyklí toto téma vnímat a přijímat s úsměvem a nezamýšlet se nad jeho zásadními důsledky.

Vždyť takový nebožák dělá jen něco příjemného a nedevastuje se fyzicky jako kuřák, alkoholik nebo feťák, zní logický argument.

Ale závislost na sexu se z příjemných chvilek může rychle zvrhnout ve velký problém. Nemusí jít jen o silnou, nezastavitelnou touhu po sexu, ale třeba i po masturbaci či sledování porno filmů. Postupující závislost jedinci nakonec zcela znemožní normální fungování.

Pokud se říká, že muži myslí jen na to jediné (a ženy jistě také), v případě sexuálně závislých je tahle nadsázka stoprocentně pravdivá a dovedena ad absurdum.

Závislost na sexu ze všeho nejvíce způsobí fyzickou vyčerpanost, což samo o sobě není nikterak fatální, ovšem brzy se podepíše i na harmonii vztahu, v práci a vůbec v celém životě.

Jaké jsou signály sexuální závislosti?

Vedete dvojí život
Našli jste si druhého či snad už třetího partnera? Přitom jste s tím svým prvním v zásadě spokojeni, ale máte jediný problém – nestačí vám v posteli? Tak to byste si měli nalít čistého vína – pokud není váš partner zrovna frigidní, sexu se nebrání a vám to ani tak není dost, pak začínáte být nejspíše závislí na sexu.

Nehledě na to, že se svůj druhý život snažíte utajit i před svými nejlepšími přáteli. Víte, že děláte něco špatného, ale nemůžete si pomoci.

Stále hledáte sexuální materiál
Na občasném zhlédnutí erotických stránek či snad i nějakého toho porna není vlastně nic špatného. Jenže jakmile to začne být vaším denním chlebem, kdy jediné, co vás z mediální sféry zajímá, jsou nahaté ženské a pořádná akce, je to velmi pádný důkaz k závislosti na sexu.

Zrovna tahle náchylnost se navíc může podepsat i na problémech v práci. Šéfa určitě nepotěší, že neustále surfujete po stránkách s choulostivým materiálem.

Potřebujete nové sexuální výzvy
Stereotyp není dobrý v žádném sexuálním životě, ale opět platí, že nic se nemá přehánět. Pokud vás „normální“ sex nudí k smrti a potřebujete opravdu hodně zvláštní stimuly jen k tomu, abyste se vůbec vzrušili, dá se to přirovnat k feťákovi, kterému už nestačí aktuální model drogy, případě míra dávky. Potřebujete postoupit na další „level“, ale je dost možné, že partner či partnerka nebudou chtít jít s vámi.

Cítíte se špatně
Z extatických výšin padají závisláci obvykle velmi tvrdě na zem. Platí to přitom o všech závislostech a ta sexuální není výjimkou. Nebude to trvat tak dlouho a začnete si připadat podivně, nenaplněně a dost pravděpodobně budete odmítat svou vlastní osobnost.

Když se zamyslíte nad tím, že váš život je dočista řízen sexem, nebude vám zrovna do zpěvu a možná se vás zmocní zoufalá prázdnota. Nejvyšší čas vyhledat odbornou pomoc.

Na čem jste závislí?

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 203