Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Souboj / foto: shutterstock

Ženy zírají na penis, muži do očí

Hodně překvapivé jsou závěry výzkumů, kam zamíří muži, či ženy nejdříve svůj pohled, když uvidí nahé tělo. Ženy byly dosud vnímány jako romantické duše, ale zdá se, že si s muži prohodily role…

Mužům i ženám byly postupně prezentovány obrázky nahých nebo souložících postav a zároveň snímány pohyby jejich očí. Výsledky byly přesně opačné, než by se podle tradovaných předsudků čekalo.

 

Ti, kteří jako první pohledem spočinuli na intimních partiích a civěli na ně o poznání déle, nebyli muži, ale naopak ženy. Naproti tomu muži nejdelší pohled věnovali ženskému obličeji, především pak očím. A pak prý že si ani nevšímají, jestli je máte modré či hnědé…

 

Vysvětlení pro takové výsledky je podle odborníků jednoduché. Jak muži, tak ženy hledají známky vzrušení. Avšak sexuální vzrušení se na ženském těle příliš poznat nedá, zato výraz ve tvářích napoví o hodně víc. A dámy samozřejmě také hledají projev vzrušení, což je důvod, proč se nejprve (a také nejdéle) dívají na mužské přirození, ze kterého je všechno hned patrné.

 

Antikoncepce rozděluje

Zajímavé je, že byl zaznamenán rozdíl mezi ženami, které používaly antikoncepci a těmi, které ji neužívaly. Antikoncepce zřejmě přeci jen zájem o sex ovlivňuje, a to negativním směrem. Vědomí, že nedojde k otěhotnění, tyto ženy uklidní, ale zároveň o něco sníží i jejich libido. To dokázal i tento výzkum.

 

Ženy, které se antikoncepcí nechránily, se soustředily mnohem více právě na intimní partie páru (především na muže). Ty dámy, které ji užívaly, se věnovaly fotografii jako celku. Zkoumaly pozadí, dekoraci a další věci, které se sexuálním aktem přímo nesouvisely.

 

Otázkou zůstává, jestli v celém výzkumu náhodou nehraje roli také fakt, že obrázků nahých žen je všude dostatek, tudíž už přestávají být něčím neobvyklým. Nakonec pánové jednotlivé nahotinky prostě posuzují spíš podle obličeje než těla.

 

To možnosti žen narazit na fotografie mužů v rouše Adamově a celé své přirozené kráse jsou výrazně omezenější a třeba takový pohled nevyhledávají ani tak často. A proto, když už mají tu příležitost, zhodnotí celou situaci do detailu… Ale to už je jen čiročirá spekulace :-)

Souhlasíte s výsledky výzkumu?

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 364