Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Milenecký vztah / foto: shutterstock

Kamarád taky rád, aneb jak změnit přátelství v lásku

Možná se to stalo i vám. Máte kamaráda, kamarádku se kterou si báječně rozumíte, můžete si říct úplně všechno. Znáte se. A najednou vám dojde, že k parťákovi pro zábavu a volný čas cítíte více, než byste měli.

Kamarád taky rád

Pořekadlo, které zná skoro každý. Není mnoho lidí, kteří věří na čisté přátelství mezi mužem a ženou. Přesto existuje. Je super mít vedle sebe člověka, kterému se mu dá říct úplně všechno, který vás vyslechne a nesoudí, maximálně vám nabídne pohled na danou věc očima opačného pohlaví. Co si ovšem počít, když si uvědomíme, že cítíme víc než jen přátelství?

Vzájemná náklonost
Vzájemná náklonost – Zdroj: Shutterstock.com

Dobře zvažte zda své city přiznáte, ve hře je mnoho

Pokud už se vám stane to, že přátelství z vaší strany přeroste v lásku, dobře si rozmyslete, jestli stojí za to riskovat super kamarádství. Ano, může se stát, že vaše city budou opětovány a vznikne z toho láska jako trám. Ovšem riskujete i tu variantu, že city narazí na srdce vůči vám chladné, na kamarádské úrovni. V tu chvíli přijdete o lásku, a co především, o přítele. Vztah dvou lidí, kteří si rozumí, umějí si spolu povídat, smát se spolu, mnohdy city naruší a takzvaně se jeden z nich stáhne. Přátelství tak může utrpět ránu, která se nemusí zacelit.

Srdce na dlani
Srdce na dlani – Zdroj: Shutterstock.com

Pokud už se rozhodnete, jděte na to pomalu

Zkuste si svého kamaráda, kamarádku nejdříve trochu takzvaně oťukat. Pokuste se odhadnout jestli jsou city, které k vám chová protistrana, čistě přátelské, nebo jestli je zde alespoň nějaká pravděpodobnost, že to cítí stejně. Dejte tomu čas. Nechce to tlačit na pilu. Na druhou stranu není dobré dlouhou dobu kalit vodu. Jestli kamarád nepochopí sám, tak mluvte na rovinu. Riskujete v tom případě hodně a můžete toho hodně ztratit. Pamatujte však na to, že vám to může dát parťáka nejen pro kamarádství, ale i pro život. Štěstí přeje odvážným.

 

Zdroj:

https://www.dama.cz/clanek/zamilovala-jste-se-do-kamarada-vime-jak-z-pratelstvi-vytvorit-milenecky-vztah#part=1

 

Kamarád taky rád, aneb jak změnit přátelství v lásku

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!