Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock.com

Zvrhlá kniha o sexu. Jen sprosťárny!

Panenství, swingers párty, anální sex, nevěra… dalo by se pokračovat ještě dlouho, v Bodu G najdete všechno.

Ne, nebudeme vám vnucovat nápis z této knížky, který praví, že bodu G se můžete nejen dotýkat, ale i na něj mluvit. Sice tím není myšleno doslovné promlouvání kamsi do tmy partnerčina lůna, ale i tak zní celý podtitul zvrhle. Knížka Bod G vám zkrátka přinese nejedno překvapení. Pokud patříte mezi normálně uvažující osoby, půjde o překvapení negativní.

magazin.cz
Bod G do knih vtlačený
Autorkou výplodu je 41letá černoška z Washingtonu. Říká si Zane. Těžko soudit, co je na tom pravdy, ale některé z jejích knih prý patří k bestsellerům.

Začínala coby pisatelka povídek s erotickou tématikou, poté přešla i na romány. Netabuizující příběhy žen plné emocí a sexu rozpitvanými do nejmenších detailů si brzy získala čtenáře. O kvalitě se ale příliš hovořit nedá. Romány připomínají směsku prózy pro dospívající dívky se zaplivaným stylem Charlese Bukowského.

Z poměrně rozsáhlé plejády románů a povídek uveďme alespoň Kroniku sexu, Jak rozdivočit hřebce, Závislá nebo Láska vždycky bolí. Bod G se stává první nebeletristickou knihou, ve které Zane zužitkovává své rozsáhlé poradenské schopnosti. Působí totiž na úrovni sexuologické poradny.  

Psycholožka z Bravíčka

magazin.cz
Jak taková kniha vypadá? Zvenčí úplně normálně. Uvnitř rozděleně na kapitoly jako Závislost na sexu, Milenci, Umění masturbace, Orgasmus a další. Každý úsek Zane předkládá s vlastním úvodníkem. Následují dopisy lidí, začínající právě oním oslovením "Milý G bode…".

Převážně ženy se Zane svěřují s možnými i nemožnými sexuálními problémy i výstřelky. Na každý z těchto otištěných e-mailů autorka odpovídá a – v tomto případě – klobouk dolů, jak to umí procítěně.

Tu má některá problém se stereotypem v posteli, tu zase s vlastní nymfomanií úzkostlivě střeženou před konzervativním partnerem. Najde se i nějaká ta panna, bojící se prvního styku, či žena, která se neumí rozhodnout mezi hetero- či bisexualitou. Je možné, že někomu dokáže knížka pomoci. Zhruba tak, jako někomu mohla pomoci podobná rubrika v Bravíčku.

Druhý důvod, proč by se dala kniha číst, je vzrušení. V dopisech se líčí intimní zážitky a Zane na ně stejně nepokrytě reaguje. Ovšem i tak jde o silnější hrníček kávy.

Když sex, tak sprostě
Nejčastějším slovem autorky bude zřejmě šuk**, skloňováno ve všech pádech a způsobech. Ani v dalším výrazivu Zane nezaostává. Můžeme si jen položit otázku: „Není to už trochu moc?“

Jsou chvíle, kdy sprosté slovo dokáže navodit atmosféru, vystihnout situaci atd. Ostatně, kdo z nás nějaké někdy nepoužil. Ale musí být v knize tolikrát na každé straně? Odpověď je jednoduchá. Nemusí.

Kdo chce něco vědět o sexu, najde to lehce na internetu. O tom, že se HIV přenáší i orálním stykem a že krom něj, syfilis a kapavky existují i další choroby, či že masturbace není zdraví škodlivá, ví předpokládám beztak každý. A kdo chce poodhalit roušku myšlenkových spletitostí mezi mužem a ženou, udělá lépe, přečte-li si klasiku v podobě Muži jsou z Marsu, ženy z Venuše včetně pokračování.

Pokud chcete Zane také napsat (třeba vás pak otiskne v další knize), můžete na e-mail zane@eroticanoir.com, nebo jí kontaktovat na MySpace.com.

Zane: Bod G, vydává nakladatelství Columbus, 284 str., váz., 299 Kč

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 221