Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Šťastný vztah / foto: shutterstock

Jak na dlouhotrvající, šťastný vztah? Stačí pár maličkostí

Každý člověk touží mít zdravý, spokojený, šťastný a dlouhotrvající vztah. Jenže jen málokdo se přesně tímto může chlubit. Pojďme si prozradit pár maličkostí, které vám pomohou dojít vytouženého, kýženého cíle.

Na drobnostech záleží

Možná vlivem výchovy, možná vlivem současné, rychle plynoucí doby vyžadující jen úspěch jsme si zvykli dopřávat našim nejbližším jen to nejlepší. Jenže takové velké dary ne vždycky udělají stejnou radost jako maličkosti, na kterých můžete postavit vzájemnou spokojenosti. Na drobnostech zkrátka a dobře záleží, a to i v této době, i když se to mnoha lidem nejeví jako pravděpodobné.

Mezi tyto drobnosti nutně nepatří jen kupované věci. Můžete druhého potěšit jen vzkazem, který vložíte do kabátu partnerovi nebo partnerce.

Květiny jako pozornost
Květiny jako pozornost – Zdroj: Shutterstock.com

Když máte něco společného

Nemusíte spolu trávit každou minutu svého dne. Dokonce se to ani nedoporučuje. Ale když máte něco společného, nějaké společné zájmy, během kterých si povíte všechno nového, co se ve vašich životech děje, může to váš vztah jenom utužit.

Nejčastěji bývají předmětem společného zájmu sporty. Pokud vás to však tímto směrem netáhne, nemusíte se ke sportování upínat. Najděte si činnost, která vám dělá radost oběma, čímž utužíte pouto mezi vámi. Může to být vaření, může to být také sport nebo focení.

Spokojený vztah
Spokojený vztah – Zdroj: Shutterstock.com

Plňte si sny sami i společně

Už jste někdy slyšeli o tom, že když nejste spokojení a šťastní vy samotní, nebude šťastný a spokojený prakticky nikdo ve vašem okolí? Člověk v tomto případě musí být sobec. Plňte si tedy své sny, a to jak sami, tak společně. Pokud po něčem prahne jenom jedna část páru, druhá by ji měla podpořit. Spokojenost a šťastnost jedince vede ke spokojenému a šťastnému okolí. Už jste někdy viděli mrzouta, který by kolem sebe měl neustále pozitivně naladěné lidi?

Další tipy, jak si udržet a zachovat dlouhotrvající, šťastný vztah:

  • Usínejte spolu nebo si spolu choďte aspoň lehnout.
  • Travte večery bez televize, například nad dobrou knihou nebo hraním stolních her.
  • Odpouštějte si, a to především předtím, než půjdete spát.

 

Zdroj:

https://www.prozeny.cz/clanek/inspirujte-se-u-stastnych-paru-staci-techto-13-malickosti-68953

Jak na dlouhotrvající, šťastný vztah? Stačí pár maličkostí

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!