Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock.com

Do ústavy právo na sex! Jen pro ženy

Už zanedlouho by se součástí nezcizitelných práv ukotvených v ústavě jihoamerického Ekvádoru mohlo stát právo žen na kvalitní sex. Na muže se navrhovaný dodatek nevztahuje.

Návrh členky vládnoucí strany vzbudil v této jinak konzervativní zemi rozruch. Členka ústavodárného shromáždění Maria Soledad Velová, která zastupuje stranu prezidenta Rafaela Correy a účastní se formulace základních ústavních práv, tvrdí, že ženy jsou v Ekvádoru viděny buď jako sexuální objekty nebo jen jako potenciální matky.

Jak uvádí list Metro, Velová objasnila, že tímto právem má na mysli to, že by ženy měly mít právo činit svobodná a poučená rozhodnutí o svém sexuálním životě.

 

Ovšem člen opozice Leonardo Viteri ji obvinil z toho, že se do ústavy snaží zabudovat právo na orgasmus, což je prý "nemožné". Velová na tato obvinění ale kontrovala jednoduchým vysvětlením: "Nežádám právo na orgasmus, jen právo na potěšení."

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 149