Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: shutterstock.com

Když jsou muži v přechodu

V historii medicíny existovala představa, že muži jsou sexuálně aktivní jen do určitého věku. Podle jedné teorie mají muži daný počet orgasmů a množství ejakulátu. Pokud své zásoby vyčerpají, přestanou být sexuálně aktivní.

To byla ale historie, není třeba se bát, že se vám počet příštích orgasmů krátí. Podle moderních medicínských poznatků totiž něco jako mužské klimakterium neexistuje. Produkční schopnosti varlat zůstávají u zdravých mužů zachovány až do nejpokročilejšího věku.

 

S věkem dochází k mírnému poklesu hladiny hormonu testosteronu. Tato změna však nemá velký vliv na mužskou plodnost.

 

Přestože u mužů neexistuje náhlý úbytek pohlavních hormonů, jako je tomu u žen, pokles testosteronů může způsobit vážné problémy. S věkem se výrazně zvyšuje počet mužů se sníženým libidem a poruchami erekce. U mladších mužů má nižší hladina testosteronu za následek obezitu a také vznik cukrovky.

 
Extrakt z varlat

Prostředkem k omlazení mužského organismu by mělo být dodávání chybějícího hormonu.

 

Snaha o omlazení organismu hormonální léčbou má v historii medicíny dlouhou tradici. Už koncem devatenáctého století proběhly pokusy o vstřikování extraktů zvířecích varlat do těla stárnoucího muže.

 

Dalším pokusem k omlazení mělo být podvázání chámovodů. Vasektomie jako léčba stárnutí se prováděla od roku 1918 a tento trend trval skoro dvacet let. Tuto léčbu podstoupilo údajně více než sto akademiků na vídeňské univerzitě.

 

Jeden ruský lékař zase při pobytu v Egyptě zpozoroval, že eunuši rychleji stárnou. Provedl řadu pokusů na zvířatech a v roce 1920 provedl transplantaci opičích varlat muži. Výsledkem prý bylo zřetelné omlazení organismu.

 

Obliba opičích varlat byla po jeho pokusu velká, že vláda musela do lovu opic zasáhnout přísným zákazem. Naštěstí pro opice došlo k objevu složení testosteronu a k jeho laboratorní výrobě.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 60