Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock.com

Sex před maturitou zaručeně pomůže

Studenti, kteří zanedbávali přípravu na zkoušky a raději strávili poslední noc milostnými hrátkami, si mohou oddechnout. Podle výzkumu je zřejmé, že sex přináší potřebné uvolnění a podporuje odolnost proti stresu.

Co naopak nezabírá? Ty sexuální praktiky, při nichž nedochází k přímému spojení. Takže třeba masturbace. Sebeuspokojování vám štěstí u zkoušek nejspíše nepřinese.

 
Pozitiva vydrží týden

Vše bylo prověřeno pokusem. Osoby, které se zúčastnily textu a před stresujícím vystoupením se opravdu a do sytosti pomilovaly, pak čelily okolnímu stresu mnohem lépe a ani hodnoty jejich krevního tlaku se neodchylovaly od normálu.

 

Na druhé straně stupnice pak byli sexuální abstinenti. Ti po celou dobu zkoušku museli bojovat se stresem a vysokým krevním tlakem.

 

Příjemnou zprávou je, že pozitivní efekty příjemného milování se projevují nejen bezprostředně po orgasmu, ale přetrvávají delší dobu, a to dokonce i celý týden.

 

Zásluhu na pocitu štěstí a vyrovnanosti má zřejmě hormon oxytocin, který například chrání před stresem i kojící matky.

 
Také proti únavě

Podobně stimulačně působí sex i při únavě. I když se na první pohled sex a únava příliš neslučují, často stačí jen překonat počáteční nechuť a odměnou je nám nabytá energie.

 

Při duševní únavě působí tělesná láska jako aktivní odpočinek. Dochází k blahodárným procesům, které očišťují psychiku a příznivě působí na lidský mozek.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 440