Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: shutterstock

Spermie, dostřel, rekordy. Vše o sexu

Nasbírali jsme pár údajů o sexu a jsou natolik zajímavé, že si je prostě nemůžeme nechat pro sebe. Věděli jste třeba, kolik litrů semene vyprodukuje muž a kolik svalů se rozhýbá při líbání? Tipněte si, nebo čtěte...

Spermie

Muž vyprodukuje denně 104 miliónů spermií. Přitom platí, že v jednom mililitru spermatu zdravého dospělého muže je 50 až 100 miliónů spermií. V průběhu celého života vznikne neuvěřitelných 64 až 67 litrů spermií.

 

Ejakulát přitom opouští tělo hodně svižně, rychlostí 45 km/h. Nejdelší dosud zaznamenaný „dostřel“ semene měřil úctyhodných 3,35 metru.

 
Masturbace

Šedesát procent mužů pravidelně masturbuje. Více než polovina mužů přitom onanuje nejméně jednou denně, přesněji je to 54 procent. Přestože jde o zcela přirozenou součást sexuálního života, čtyřicet procent chlapů přiznává, že se při onanii cítí provinile.

 
Ženy

Více než 57 procent žen se při sexu stydí a jsou zdrženlivé. Hlavně proto, že mají strach. Bojí se přitom nejvíce toho, jestli dobře vypadají.

 
Penis

Průměrná délka mužského penisu nejspíše potěší muže, snažící se být ve všem nejlepší. Činí 13,97 cm a jde o průměr sestavený z délek penisů mužů z celého světa.

 

Nejmenší penis světa v erekci měřil mikroskopické 2,5 centimetrů. Těžko říci, zda průpovídka o dobrém divadle a malém kašpárkovi platí beze zbytku i v tomto případě…

 

Naopak nejdelší penis světa vlastnil jistý Afričan, mohl se pyšnit neuvěřitelným 32 centimetrů dlouhým pyjem, širokým více než 6 cm.

 
Líbání

V lidském těle je 300 párů svalů, při líbání jich je v pohotovosti osmatřicet. Líbání, jak známo, spaluje kalorie. Pro posedlé hubnutím přidáváme přesnou cifru, během tří minut spálíte při polibcích 12 kalorií.

 
Pohlavní styk

Podle odhadů sexuologů na Zemi každým dnem proběhne na 100 miliónů pohlavních styků. Lidstvo si prostě dovede užívat a navíc si pomáhá od zdravotních nešvarů.

 

Pravidelný sex totiž dokáže omezit bolesti hlavy, pocity nevolnosti, dokonce i kocovinu. Náš mozek při orgasmu vytváří endorfiny, což jsou látky, které mají na bolest stejný tlumivý účinek jako morfium.

 
Feromony

Navzdory vžité představě feromony nevnímáme čichem. I když jsou součástí potu, ale také slin či moči, samy o sobě bývají bez zápachu. Vnímáme je Jacobsonovým orgánem, který má tvar trubičky a najdete ho v nose v blízkosti nosní přepážky.

 

Když Jacobsonův orgán feromony zachytí, vyšle signál do hypotalamu, kde se mimo jiné reguluje sexuální chování. Feromony tedy vnímáme, aniž bychom o tom věděli.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 228