Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock.com

Klitoris je velký jako penis

Jedna australská uroložka už skoro před 20 lety odhalila, že klitoris má úplně jiný tvar, než tvrdí učebnice anatomie. Tehdy jí nikdo nevěřil a dokonce jí za takový názor vyrazili od doktorských zkoušek. Dnes jí dávají za pravdu.

"Klitoris je v podstatě celá vaginální stěna," řekla zmíněná uroložka Helen O´Connell televizní stanici BBC. Že by mělo centrum ženské rozkoše opravdu jiný tvar než se předpokládalo?

 
Pyramida slasti

Dodnes panoval obecný názor, že klitoris je jen malým "pahorkem", možná je to ale spíše pořádná "hora". Klitoris se prý klidně může poměřovat s penisem.

 

Podle australské doktorky je totiž klitoris něco jako pyramida, z níž vidíme jen vrchol. Základy v podstatě tvoří pochva. Když je žena vzrušená, celá pyramida se začne zvětšovat. Vše je pak naběhlé krví podobně jako ztopořený penis.

 

"Původně se anatomové o klitoris vůbec nezajímali. Penis byl zajímavější. Byl větší a nemusíte si nasazovat brýle, abyste ho viděli," utrousila uštěpačně svérázná lékařka, proč se novinky o klitorisu objevují až nyní.

 

K čemu takové zjištění vlastně je? Nevypadá to, že by se ženy začaly ve sprše hádat, která má větší klitoris. Pyramida, nepyramida, o velikost u žen v tomto případě asi tolik nejde.

 

Nové vědecké poznatky mohou pomoci ženám, které byly nuceny udělat si obřízku. Tyto středověké praktiky se provozují především v rozvojovém světě. Nejde o obřezání, ale spíš o velmi brutální uříznutí. Ženám s obřízkou nyní svitla naděje, že zbytky klitorisu, většího než se původně předpokládalo, by jim mohly vrátit naději na kvalitnější sexuální život.

 

Velký klitoris, dobrý obchod

Obřího klitorisu si všimli už i někteří australští výrobci erotických pomůcek.  

 

"Můžete vidět, že naše produkty nejsou vyrobené pro nějaký pahorek. Jsou navržené pro daleko větší oblast," tvrdí Fiona Pattenová, zástupce jednoho z australských prodejců sexuálních pomůcek.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 226