Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: shutterstock

Jsem zlatokopka! Spím se starými boháči!

Znáte to. Vidíte postaršího pána, jehož osobní kouzlo zmizelo ještě před datem vašeho narození a po jeho boku se vlní nádherná dívka. Proč to dělá? Má to zapotřebí? Má! Je to totiž zlatokopka!

Můžeme si o tom myslet své, můžeme s tím dokonce i nesouhlasit, ale přesně podle slov slavného Járy Cimrmana, to je tak asi vše, co s tím můžeme dělat. V záplavě krásných žen je samozřejmě i nějaký ten počet zlatokopek, které kvalitu mužů posuzují pouze podle stavu jejich konta a tloušťky jejich peněženek.

 

Samozřejmě, podle tohoto pravidla se řídí jen hrstka žen a celá řada dalších podobné jednání odmítá a odsuzuje, to ale neznamená, že zlatokopectví nového druhu neexistuje. Vždyť kolik jsme už zažili rozchodů, v nichž šlo o neuvěřitelné jmění.

 
Chodící bankomaty

Vzpomeňte třeba rozvod hudebníka Paula McCartneyho s jeho ženou Heather Mills. Tahle blondýna odešla se 24 milióny liber na kontě, žádala přitom ještě mnohem více. Profesionální zlatokopkou je další Angličanka Susan Sangster, která na třech rozvodech vytřískala osmnáct miliónů liber a nyní si bývalá modelka chce vychutnat čtvrtého prachatého manžela.

 

Není divu, že se pak zdá, že ženy jsou na prodej a muži jen chodící bankomaty. Jak píše Daily Mail, podobnou pověst mají v Británii ženy točící se okolo fotbalových profesionálů z prestižní Premiér League. „Vypadá to, že jde o cynickou dohodu mezi bohatými, znuděnými a nevychovanými chlapíky a ženami, které z nich chtějí těžit,“ uvedl list.  

 

A tak se před každým klubem, kde chodí fotbalisté často zapíjet prohry i vítězství, natřásají nejrůznější krásky, které chtějí ulovit právě toho svého „kopáče“ s tučným kontem. To dokazují i průzkumy, podle nichž roste počet dívek, které nemají ani sebemenší představu o tom, co chtějí v životě dělat a čeho dosáhnout, pouze doufají v to, že uloví bohatého manžela.

 
Specializované seznamky

Že ve svém snu rozhodně nejsou osamoceny, o tom svědčí například to, že vznikají stránky jako golddiggers.uk.com, které mají ženám pomoci chytit do sítí nabitou peněženku… no a samozřejmě ještě i toho chlápka, kterému ta peněženka patří.

 

Vedle toho funguje i sugardaddyforme.com, která hledá pro atraktivní holky starší úspěšné muže. Ženy se tu ani nesnaží skrývat, za jakým účelem muže hledají. Samy přiznávají, že jsou v těžké finanční situaci, nebo prostě jen chtějí více peněz, a tak hledají bambulu, který by je sponzoroval.

 

„Muži pomohou dívkám, ony zase zpříjemní život jim. Co je na tom špatného?“ ptají se zakladatelé webu. Pokud vám to trochu připomíná prostituci, vyhoďte z téhle věty ono „trochu“ a máte jasno. Bingo!

 
Jsou i v Česku

Rozhodně to přitom není jen zahraniční zkušenost, zlatokopky najdete i v našich luzích a hájích. „Jasně, že to zkusím, když se mi taková příležitost naskytne. Donedávna jsem žila s chlápkem, který měl nabitou prkenici a tak nízké sebevědomí, že se divím, že byl vůbec ještě volný. Stačilo mu říct pár komplimentů a byl můj,“ říká 27letá Petra.

 

„Byl to absolutně nezajímavý týpek, ale dokázal vydělat statisíce měsíčně. Žila jsem s ním tři čtvrtě roku a pumpla ho o slušnou sumičku. Prý jsem ale na něj byla moc hrrr, tak se nakonec vrátil k bejvalce. Já jsem teď zase na lovu,“ doplňuje dlouhonohá blondýnka, která se živí fotomodelingem.

 

Muži o podobné zkušenosti mluví mnohem zdrženlivěji a neradi na podobné vztahy vzpomínají. Přesto se Magazínu podařilo promluvit si s chlapíkem, jenž si krátký vztah v náručí podobné zlatokopky odbyl.

 

„Tempo utrácení bylo opravdu vražedné. Pokud nestály šaty alespoň patnáct tisíc, ani si je nevyzkoušela. Chodili jsme jen do nejdražších restaurací, kde mi vlastně ani nechutnalo. Nutila mě vyměnit pohodlné auto za nějaký sporťák, tak jsem nakonec vyměnil já ji a je mi lépe,“ směje se dneska spokojeně pětačtyřicetiletý obchodník Richard.

 
Chtějí i osmdesátníky

Dívky nezastaví v jejich snaze ulovit sponzora ani vysoký věk případného partnera. Podle Rachel MacLynn, která šéfuje společnosti poskytující služby milionářům, se jí údajně ozývají dvacítky či třicítky, které se chtějí setkat třeba i s 80letými staříky.

 

„Zajímavé je, že novodobé zlatokopky už jsou i velmi vzdělané dívky a často pocházejí z dobrých rodin,“ řekla Rachel.

 

Doufejme, že dívky toužící po bohatém staříkovi nebudou zacházet do extrému. Už i tak se velmi přičinily o to, že cena i akcie žen poklesly.

 

„Vadí mi, že zámožní muži jsou nyní podezřívavější. A jejich okolí už jede rovnou v presumpci viny. Jakmile mě zajímá někdo, kdo má navíc i peníze, tak jsem podezřelá, že ho o ně chci připravit. Já přitom ale nikdy nechodila s nikým jen proto, že má prachy. Sama jich mám dost, ale špína tohohle stereotypu ulpívá i na mně, a to mi hodně vadí,“ shrnula svůj pohled na věc jednatřicetiletá Ester.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 296