Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Bond, James Bond / foto: Shutterstock

Proč zlí hoši vždy sbalí ty nejvíc sexy?

Pro sluňáky to je nekončící hořká lekce. V souboji o nejkrásnější dívky s drsňáky vždycky znovu a znovu prohrávají. Proč tomu tak je? Na to se snažili najít odpověď i vědci.

Po svém výzkumu potvrdili, že to skutečně platí. Necitliví, sebestřední a nečestní chlapíci mají pro ženy neodolatelné kouzlo. Rozsáhlá studie ukazuje, že ženy na celém světě jen těžko odolávají takové kombinaci a zlým chlapíkům bezstarostně sedají na lep.

 

Tajemství hulvátů je, zdá se, ukryto ve třech záporných charakterových vlastnostech, které naplno ztělesňuje charismatický James Bond na filmovém plátně i stránkách knih. Tahle temná triáda kombinuje narcismus, impulsivní, necitelné a nebezpečné chování a prolhanost.

 

Možná se vám takto dávkovaný charakter nezdá příliš přitažlivý, ale ženy ho často vidí jako čistou esenci mužnosti. Případně soudí, že takový chlapík bude správným otcem jejich dětí. Není proto divu, že jsou dívky, hledající vzrušující milostnou pletku nebo touží otěhotnět, vábeny ke „zlým mužům“ jako můry ke světlu.

 

Dvě studie, stejný výsledek

Jeden z členů týmu vědců Peter Jonason tvrdí, že James Bond je perfektní ukázkou dokonalého sukničkáře s poněkud diskutabilním charakterem. „Je nepříjemný, pořádně extrovertní a miluje zkoušení nových věcí – zabíjení lidí, lámání ženských srdcí a tak,“ uvedl Jonason pro magazín New Scientist.

 

Do studie bylo zahrnuto 200 studentů, u nichž se nejdříve určily charakterové vlastnosti. Pak byli tázáni na své sexuální vztahy a milostný život včetně toho, kolik měli partnerek a zdali vyhledávají i krátkodobé románky. Výsledkem bylo, že muži, kteří nejvíce odpovídali bondovskému profilu, měli i nejvíce partnerek a za sebou celou řadu nevážných románků.

 

Druhá studie zahrnula 35 tisíc lidí v 57 zemích a objevila podobné propojení mezi temnými charakterovými vlastnostmi mužů a počtem žen v jejich postelích. „Tihle chlapíci skórují velmi často. Ale nehledají nic dlouhodobého, prostě jen loví ženy,“ uvedl profesor David Schmidt z univerzity v americkém Illinois, který se na studii podílel.

 

Na druhou stranu ale naděje sluňáků ještě zcela nezemřela. Evoluční psycholožka Gayle Brewer tvrdí, že zatímco s floutky a hrubiány si ženy užívají, s těmi hodnými pak uzavírají manželství a plánují s nimi rodiny.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 312