Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: shutterstock

Letmé dotyky při svádění pomohou

Pokud se dotknete ramene své vyhlédnuté kořisti, máte o dost větší šanci na úspěch.

Někteří muži spoléhají na banální povídání, jiní si při navazování známosti pomáhají odvážnými pohledy. Rozhodně ale nic nezkazíte uvolněnými pohledy a už vůbec ne dotýkáním se ženina ramene či ruky.

S dotykem jste dominantní
Studie odhalila zásadní poznatek: dvě třetiny žen souhlasily s mužovým návrhem jít si zatancovat, zatímco měly jeho ruku položenou na té své. Když měl muž ruce v nečinnosti, snížila se úspěšnost žádosti o tanec o celou polovinu!

Letmý dotek ruky slavil mnohem větší úspěchy také při obyčejném pouličním pokusu získat číslo vyhlédnuté krásky.

Vědci se domnívají, že prvním dotykem vyjadřuje muž dominantní pozici – a tím se stává pro ženu atraktivnějším.

Aspoň úsměv
Samozřejmě ne všichni se odváží hned napoprvé svého protějšku dotknout. Přeci jen tu je malá pravděpodobnost, že budou o to drsněji odmítnuti. Kdo nemá dostatek odvahy, měl by doteky nahradit aspoň usmíváním se.

Výzkum univerzity v Aberdeenu prokázal, že upřený a usměvavý pohled dělá člověka osmkrát atraktivnějšího z perspektivy opačného pohlaví. Ovšem pozor, úsměv, nikoliv řehot, mějte to na paměti.

„Úsměv vás udělá jednoznačně atraktivnější, ale je třeba mít na mysli, že předstírání úsměvu může být velmi dvojsečné,“ varuje doktor Ben Jones.

Základem zdravá pleť
Kdo se stresem nedokáže ani přirozeně usmát, má docela problém, ale neznamená to, že je naprosto ztracen. I když nejlépe na tom také není. Zvláště když zdravou pleť viděl naposledy na obrázku v nějakém časopise.

Právě udržování zdravé pleti je totiž třetím faktorem úspěchu po letmých dotycích a úsměvu. „Zdravá pleť má obrovský význam, jelikož je nejviditelnějším zrcadlem zdraví celého těla,“ dodává Jones.

Není nutné hned běžet do první drogerie pro hromadu hydratačních a výživných krémů a proměnit mužskou koupelnu v šatnu dívčího gymnastického družstva. Pokud toho chcete docílit, měli byste v první řadě přestat kouřit, začít jíst zdravě a dlouho spát. No dobrá, a také dostatečně hydratovat pleť. Ale vážně, nepřehánějte to!

Obklopen ženami

Dalším způsobem, jak si v očích ženy výrazně polepšit, je obklopit se jinými ženami. Samičky přítomnost sokyň vábí, a i když se pak ocitnete osamoceni, máte v očích ostatních žen mnohem vyšší kredit. Takže řekněte kamarádkám, ať si vás trochu více hledí, jestli se chcete konečně udat některé křehké dívce...

Než s těmito dobrými radami vyjdete na lov, měli byste si je dopředu aspoň několikrát nacvičit. Naostro totiž budete mít jediný pokus. Většina žen si dělá zásadní úsudek v první půlminutě a pak už jste ztraceni. Když zaspíte na startu, do cíle se ani nedostanete.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 95