Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: shutterstock

9 důvodů, proč hodně a často sexovat

Sex není jen velice příjemná činnost, sex výrazně prospívá zdraví.

Přemýšleli jste někdy, co všechno častým sexem získáváme? A o co bez něj přicházíme? Vědce to fascinuje a zajímá neustále, proto ho taky neustále zkoumají. Tentokrát z hlediska zdravotních účinků na náš organismus.

Pětiletá studie nedávno publikovaná v prestižním American Journal of Medicine tvrdí, že muži, kteří se pravidelně několikrát týdně milují, mají mnohem větší šanci, že nebudou trpět poruchami erekce.

Studie se zúčastnilo 989 mužů ve věku mezi 55 a 75 lety. Ukázalo se, že muži, kteří se v průměru v životě milovali 2x týdně, jsou na tom s erekcí v pozdním věku hůře, než muži, kteří se milovali tři a víckrát týdně.

Ale to není jediné pozitivum sexu, podívejte se na další důvody:

Hubnutí
Pokud se budete několikrát v týdnu milovat, můžete s klidným svědomím vypustit posilovnu. Při sexu zapojujete všechny skupiny svalů, nehledě na to, nespálíte 300 kalorií za hodinu.

Zmírnění stresu
Už jen mazlení vám pomůže zbavit se problémů, které jste nasbírali během těžkého dne. Zvyšuje se hladina oxytocinu, který je také nazýván hormonem důvěry.  

Zvýšení výkonu
Atletky, které se předchozí noc milovaly, podávají druhý den mnohem vyšší výkony. Vědci si myslí, že je to způsobeno tím, že je po sexu žena mnohem sebevědomější a uvolněnější.

Zpomaluje stárnutí

Všimli jste si, že vzrušený člověk najednou vypadá lépe? Vyznavači častého sexu vypadají a hlavně se cítí mladší. Také se díky němu zlepšuje kvalita vlasů a pokožky, což má na svědomí zvýšená produkce estrogenu a dalších hormonů.

Pomáhá proti bolesti
Endorfiny, které se během sexu vyplaví, působí proti bolesti mnohem lépe, než jakákoli drahá analgetika z lékárny.
 
Zabíjí depresi
A zase hormon radosti - endorfin - je jedinečným bojovníkem proti depresím úzkosti.

Zvyšuje imunitu
Milovaní alespoň dvakrát týdně vás spolehlivě ochrání od nachlazení a chřipek.

Prodlužuje život
Muži u ženy, které prožívají sexuální vzrušení třikrát týdně, jsou odolnější proti srdečním infarktům a mrtvici.

Jak s těmito pozitivy naložíte, to už je jen na vás...

Jak často se milujete?

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 346