Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Slepá láska / foto: shutterstock

Otřesné první rande. Na co dávat bacha!

Muži to čas od času vezmou za nesprávný konec hned na začátku. Pak se diví, že jim neodpovídáte na maily a nezvedáte telefony.

Je to tak. Chlapi občas na první schůzce opravdu ulítnou. Často je to paradoxně trémou, aby nezklamali, někdy nedostatkem zkušeností nebo přirozeného vtipu a šarmu. Občas také nastane nechvalně známá chvilka ticha, která se na prvním rande rovná slušnému faux pas.

 

Jakých chyb se pro příště raději vyvarovat a čeho se muži nejvíce dopouštějí?

 

Neobvyklé místo za každou cenu

Dotyčný nechce působit nudně a jde mu o to, aby hned první rande bylo výjimečné a takové, které jste ještě nezažila. Klasická místa jako restaurace nebo kino vyloučí automaticky, klidnou procházkou nebo výletem pohrdne také a radši si vás rovnou pěkně proklepne a vyzkouší, jestli jste holka do nepohody.

 

Přichystá výšlap na Sněžku nebo vás vytáhne na několikadenní cyklistickou túru. Ostatně proč ne, ale na prvotní seznámení to není ta úplně nejlepší taktika.

 

Více než 20minutové zpoždění

Dobrou vizitkou rozhodně nebude, když dorazí s poměrně velkým zpožděním. U žen se malá pětiminutovka bere skoro jako samozřejmost, ale pokud žena přešlapuje půl hodiny na smluveném místě, zdá se jí, že na ni všichni zírají a myslí si, že té chudince nepřišel nápadník.

 

Ona se vždycky cítí lépe, když si to míří rovnou k postavě, která ji očekává, než k prázdnému místu, kde si ještě bude muset postát.

 
Aby řeč nestála

Hluchá místa chce z rozhovoru úplně vytěsnat, když se ale přece jen nějaké vloudí, má v rukávu osvědčená esa jako záplatu na potrhanou komunikaci. Obvykle jde o historky, které zažil při pitkách s kamarády nebo o vtipy. Postupem času vyčerpá ze svého rejstříku všechny relativně přijatelné a v mezích slušnosti.

 

Pokud na ně reagujete poměrně pozitivně a usmíváte se, po krátké době se otrká a přijdou na řadu ty, které si pamatuje nejlépe, tudíž ty chlapské - pořádně sprosté a občas i nechutné. I když nejste žádná puritánka, na prvním rande si poznávání představujete asi trochu jinak.

 

Být vždy o kousek lepší

Ke každému tématu, o kterém začnete mluvit, přidá on svou vlastní radu, postřeh nebo zkušenost. Zkrátka nemůže být nic, co vy byste měla za sebou a on jen poslouchal. Pokaždé přihodí svoji historku k dané věci, ale je zrovna jako na potvoru vždy zajímavější a dobrodružnější než ta vaše.

 

Otázkou zůstává, jestli onen muž není jen známý lidový vypravěč a za žádnou cenu nechce zůstat pozadu nebo ve stínu někoho jiného.

 

Dřívější vztahy - téma číslo jedna

Skoro se neznáte, ale za chvíli víte všechno o jeho minulosti a důvodech, proč se rozešel s bývalými přítelkyněmi? Jestli se navíc dušuje, že pokaždé byl problém na jejich straně a nikoliv na jeho přijímači, k tomu přihodí nějaké peprnější oslovení na úkor jeho ex a ještě přizná jakoby nic, že se přes to všechno občas vídají, není to nejlepší způsob, jak zaujmout v tom nejlepším světle novou potenciální přítelkyni.

 

Vezme si na pomoc parťáka

Ať už se snaží jakkoli vysvětlit, že přišel v doprovodu svého kamaráda, zavání to něčím podezřelým. Buď si není jistý, že by si po celou schůzku dokázal udržet vaši pozornost a byl by dobrým společníkem nebo to s vámi nemyslí nikterak vážně.

 

Obvykle ale takové večery sklouznou k tomu, že kamarádi začnou vyprávět, co spolu zažili, smějí se něčemu, u čeho jste chyběla a vy se po nějaké době začnete královsky nudit a kamuflovat potřebu zívat.

 

Hned by vás bral do rodiny

Je z vás natolik nadšený, že se s vámi chce co nejdříve pochlubit doma? A nejlépe už na další schůzce? Zpočátku to může malinko zalichotit vašemu egu, ale klasický postup to rozhodně není a pozvání na nedělní oběd v úzkém rodinném kruhu se zdá být poměrně zavazující.

 

Na druhé straně se může jednat o promyšlený tah, kdy ve vás chce vyvolat důvěru v to, že to s vámi myslí vážně a dostat vás tak rychleji do postele. Tak i tak, je to prostě přinejmenším dost divné.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 275