Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Která je ta pravá / foto: shutterstock

Kdy je nejvyšší čas na kopačky

Jste ve vztahu už delší dobu spíš nešťastní než spokojení, ale přesto jste se stále neodhodlali to celé ukončit? Jestli si děláte naděje, že se to časem určitě zlepší, jenom ztrácíte čas.

Kde se totiž jednou vytratila láska, důvěra nebo potřeba být s tím druhým, obvykle není cesta zpět a je na čase jít o dům dál... A to platí jak o mužích, tak o ženách.

 

Partnerství, ve kterém už dávno nejsme šťastné, nejčastěji udržujeme ze zvyku, obav, že stejně nepotkáme nikoho lepšího nebo vědomí, že by partner rozchod těžce nesl. Ale dřív nebo později to stejně budete muset udělat, pokud už teď víte, že vám vztah nic nedává.

 

Navíc existuje pár jasných signálů, které by vám v rozhodování měly pomoct. Pokud se partner dopouští některého z nich, ruce od něj...

 

Shazuje vaše sebevědomí

Jakoby v legraci naráží na sebemenší nedostatky na vašem těle, ať už něco přebývá nebo někde naopak ubývá, utahuje si z většího nosu nebo odstálejších uší... Dává vám přezdívky typu hrošík, metráček, kulička... Vašim prsům říká lentilky či kůzlátka nebo vás kvůli uším důvěrně oslovuje Dumbo.

 

Bývají i horší případy, kdy muži doženou partnerky pod nůž a ony si nechají na jejich popud zvětšit prsa, odsát tuk nebo cokoli jiného, co by je samotné tolik netrápilo a bez podobných řečí svého partnera by operaci nepodstoupily ani náhodou. S velkou pravděpodobností se ale brzy objeví něco dalšího, co by na vás mohlo být dokonalejší a sneslo by menší úpravu...

 
Od takových sobců okamžitě pryč!
 

Bere vás jako samozřejmost

O to, aby vztah dál klapal, máte zjevně zájem jenom vy. Aby se vůbec něco dělo a vy trávili společně čas, je na vás, abyste detailně připravili program. Partneři už se nesnaží dělat vám radost, dávají přednost jiným aktivitám a hlavně svým přátelům. Vědí, že vás mají k dispozici, mají ke komu se vracet (když mají náladu) a takový vztah jim vyhovuje.

 

Nejradši by jen brali, ale nedávali nic. Určitě nechcete, aby vás někdo vnímal tak automaticky. Jsou si téměř jistí, že vy se s nimi nerozejdete, přesvědčte je bez milosti o opaku!

 
Předhazují vám své ex

Jste spolu už pěkných pár měsíců, ale pořád slýcháte o tom, že partner byl vždycky zvyklý jednat na úplně jiné úrovni, na lepší jídlo nebo vycíděnější byt, v případě žen třeba na lepší auto, honosnější večeře či dovolené…

 

Přičemž bývalky a bývalí navíc ještě s oblibou podnikali túry do hor a hodně sportovali, skvěle si rozuměli s kamarády a kamarádkami a jejich rodina vašeho partnera okamžitě přijala za svého, zatímco ta vaše… Nechtějí z vás možná ani tak udělat přesný obraz svého či své ex, ale tím nejméně taktním způsobem naznačit, co by rádi viděli u vás.

 

Tohle vážně nemáte zapotřebí, manipulovat se sebou nenechte.

 

Nevěru není důvod k rozchodu (pouze u sebe)

Za polehčující okolnost vnímají skutečnost, že se dostatečně omluvili a koupili vám obrovskou kytici či to „odčinili“ jakkoliv jinak (v případě žen). Případně počítají jako bod k dobru i to, že se přiznali dřív, než to na ně prasklo.

 

Pokud to ale udělají víc než jednou a přesto vždy slibují, že to bylo naposledy, stejně o nic nešlo a opravdu milují jenom vás a ještě si z toho nic nepamatují, protože byli opilí, jsou to jen ubožáci. Nikdy se nezmění, vy se budete jen trápit a ještě riskujete i nějakou tu pohlavně přenosnou chorobu.

 

Vydírají nebo dávají ultimáta

Ať jde o cokoli, nikdo nemá právo vás do čehokoli tlačit proti vaší vůli a pokud se uchýlí až k některému z mnoha druhů vydírání, hraničí se zdravým rozumem, abyste v takovém vztahu zůstávali.

 

Samozřejmě něco jiného je, když se s někým zapletete a ztratíte pro něj dočasně hlavu. V takovém případě, když je váš partner ochotný na to zapomenout a dá vám jasně na vybranou, ať se rozhodnete s kým chcete zůstat, svědčí to spíš o tom, co pro něj znamenáte. Muži častěji než ženy nehodlají nevěru v žádném případě tolerovat.

 

Sukničkáři a záletnice od narození

Na ulici, v obchodě, restauraci, na procházce parkem, ve frontě u stánku a hlavně kdekoli u vody si neodpustí v jednom kuse sledovat cokoliv „co dýchá“. Otáčejí se, aby zjistili, zda je to zezadu stejné jako zepředu. Jakoby v žertu prohazují věty: „ten na sobě asi dost maká“, nebo „její přítel je asi fakt šťastný chlap!“

 

Rychle si najdete někoho, komu bude záležet jen na vás a podobné řeči nebudete muset poslouchat.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 228