Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock.com

Sex po osmdesátce je in!

Uspokojivý sex nemusí přestat ani po sedmdesátce nebo osmdesátce.

Studie amerických vědců prokázala, že 68 procent mužů mezi 57 a 85 lety mělo vloni sex a totéž platí o 42 procentech žen.

Studii vedl Edwark Laumann z University of Chicago. Ten tvrdí i to, že „je velmi pravděpodobné, že mnohem více starších žen by mělo o sex zájem, ale mají problém s nedostatkem vhodných starších partnerů."

Jak uvádí Healthy Day News, Laumann se domnívá, že „zdraví lidé mohou mít poměrně uspokojivý sexuální život po většinu života. Jsou tu problémy, ale ty se nemusejí nutně týkat stárnutí. Nezájem o sex bývá často jen příznakem jiných zdravotních problémů a sexuální problémy mohou být prvním symptomem cukrovky a vysokého krevního tlaku. Zdá se, že hlavně záleží na zdraví.“

Sex = zdraví
Studie zkoumala informace, které poskytlo 1550 žen a 1455 mužů ve věku 57 až 85 let. Mezi její další zjištění patří například, že u mužů vedly problémy ve vztahu poměrně často k neschopnosti dosáhnout orgasmu a obecnému nezájmu o sex.

Zdá se také, že každodenní sklenička alkoholu zvyšuje u žen zájem o sex a potěšení z něj, ale na starší muže alkohol tento vliv nemá.

„Sexuální zdraví je obrazem tělesného i duševního zdraví a hraje významnou úlohu v kvalitě života. Staří lidé nevypadnou z obrazu. Obecně řečeno platí, že pokud jsou zdraví, mohou mít i uspokojivý sexuální život,“ dodává Laumann.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 216