Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock.com

Kuriózní rozchody. SMS, fráze, pantofle

Rozchod člověk většinou vycítí o něco dřív, než k němu dojde, třeba úvodní věty jako „Musíme si promluvit“ pak vedou až k těm „Ale můžeme zůstat přáteli, jestli chceš“.

Rozchody se podobnými frázemi jen hemží, většinou dost bolí a jinak to asi ani nejde, prostě není to nic příjemného. Někdy jsou ale rozchody tak kuriózní, že se jim za pár měsíců už musíte jen smát. Oslovili jsme pár těch, kteří nějaký takový zažili. Věty, které tehdy zaslechli, jsou s odstupem opravdu úsměvné.

Andrea, 25 let, Durdice

Když se se mnou rozcházel jistý chlapík, napsal mi vzkaz. “Miluji tě a až budu chtít mít děti, tak si budu trhat vlasy, že jsem se s tebou rozešel,“ stálo v něm.

Milena, 23 let, Chomutov
Já zase chodila s jistým mladíkem, který mi při romantickým polibku u řeky v záři zapadajícího slunce něžně pošeptal do ouška: “Mám tak trochu dívku.“ A byl konec, dorandili jsme a už se nikdy neviděli. S tou taktrochudívkou bydlel už 5 let, jak jsem se později dověděla.

Petr, 35 let, Karlovy Vary
Od mé babičky odešel manžel na Vánoce se slovy: “Jdu vysypat koš.“ Když se dlouho nevracel, začala ho shánět a když ho nemohla najít, šla si postěžovat své nejlepší kamarádce. Právě tam jí dědeček otevřel v bačkorách...

Helena, 34 let, Praha

Já se už dlouho dohadovala se svým ex, pořád nechtěl pochopit, nakonec mi došla trpělivost a napsala jsem mu stručnou smku: “Nejsi dost dobrý, odstěhuj si své věci z bytu, klíče nech ve schránce.“ Večer byl pryč.

Drsnější než smskové rozchody jsou ale ty uvedené na obyčejných papírcích. V seriálu Sex ve městě dostala hlavní hrdinka Carrie Bradshaw kopačky na nalepovacím papírku na poznámky. Našla ho ráno připlácnutý na notebooku, bylo na něm napsáno „Omlouvám se, nejde to, nezlob se“. Tenhle stručný ex se jmenoval Burger. Ale i ve skutečnosti existují takoví Burgerové.

Kamil, 31 let, Ostrava
Takhle dal své dívce kopačky jeden můj kamarád. Jednoduše to napsal na papírek. Nic neřešil, na nic ji nepřipravil, prostě si počkal, až nebude doma, pak na papírek napsal, že odchází a položil ho na stůl spolu se dvěma nájmy. Odstěhoval si věci, vymazal milou slečnu z mobilu a všechny společné přátele taky. Holka se po návratu z práce nejspíše dost divila...

Miroslava, 29 let, Horní Počernice
Kopaček jsem zažila nepočítaně a většina byla kuriózních v tom, že po tom, co mi bylo řečeno, že je konec, tak za mnou dotyční pravidelně chodili v úterý, středy nebo čtvrtky tak půl roku a vždycky jsme spolu spali. Pak jsem se tak po dvou letech dozvěděla, že jsme spolu pořád chodili. Co teda byl ten rozchod, to fakt dodneška nevím.

Renata, 40 let, Jihlava
Se mnou se jeden rozešel údajně proto, že mu ze sebe chci dát příliš moc a od něj zas na oplátku chci taky moc. Pak jsem zjistila, že už spí s nějakou pipkou, s níž byl podle svých slov proto, že ona nic nechce a zároveň mu ani nic nedává.

Byl jsi jenom náplast
Známe i takové ty druhy vztahů, které si přikládáme jako náplast na ránu. Po bolestném rozchodu s velkou láskou lidé často hned sbalí někoho, aby na tu velkou lásku mohli co nejdřív zapomenout. Jenže po čase už náplast nestačí a chceme jít dál. Ale protože rozchody málokdy bývají upřímné, tak partner „náplast“ se o své skutečné funkci asi nedoví, spíš si vyslechne jednu z těch oblíbených frází.

Zbabělců, kterí pravý důvod rozchodu nikdy neřeknou, je mezi námi hodně, stejně jako těch, kteří důvody stejně nepochopí, i když jim je opakujete 100krát. Neplatí tu žádná pevná pravidla, vztahy a hlavně rozchody jsou a budou vždy pořádná džungle.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 309