Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock.com

Sex není mužskou prioritou. Překvapivě!

Kdo by to byl řekl, že si muži cení vztah nad sex.

Muži, kteří partnerkám říkají, jak moc si cení jejich vztahu a lásky a že je pro ně sex v zásadě druhořadý (na horší pozice bychom ho ale opravdu nestavěli), mohou nyní na blahosklonné úsměvy svých drahých poloviček, zračících příjímání sladké lži, odpovědět silou čísel a vědeckých argumentů.

Jiná ješitnost
Zhruba 28 000 mužů, tedy opravdu velký vzorek, navíc z celé řady zemí, jako je Brazílie, Mexiko, USA, Velká Británie, Německo, Francie, Itálie či Španělsko, se účastnilo telefonického rozhovoru. Jeho cílem bylo zjistit, jaký mají muži vztah k sexu a jaké jsou jejich priority.

Výsledky byly publikovány v časopisu The Journal of Sexual Medicin, tedy v plátku, který se zabývá sexualitou po vědecké a zdravotní stránce. Bylo sice potvrzeno, že jsou muži ješitní, ale překvapivě poněkud jinak, než se čekalo.

Většina mužů si cenila respekt u přátel více než úspěch u ženského pohlaví oceňujících jejich sexualitu a mužství.

Žádné sexuální mašiny
Když přišlo na životní kvality, třetina mužů jmenovala jako nejdůležitější dobré zdraví, 26 % zmínilo harmonický rodinný život a 19 % mužů si nejvíce cenilo dobrého vztahu s partnerkou nebo s manželkou. Pouhá dvě procenta mužů posadila na špici životních priorit kvalitní sex.

Závěry výzkumu by se daly shrnout zhruba tak, že si muži cení přízně zástupců stejného pohlaví více, než se předpokládalo. Dále pak, že většina mužů nepatří mezi sexuální mašiny, které od života nečekají nic jiného než neustálou kopulaci.

Naopak se ukázalo, že hodnoty, jako rodinný život a harmonický vztah jsou pro muže podobně důležité jako pro ženy.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 181