Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: shutterstock

Postelová dračice se pozná podle chůze

Způsob chůze prozrazuje na ženy mnohem více, než si myslíme. Podle výsledků výzkumu belgických a skotských vědců je držení těla spojeno se schopností dosáhnout orgasmu.

Bystrý pozorovatel si domyslí, že ženy, z jejichž chůze vyzařuje energie, smyslnost a svoboda, nemají v sexuálním životě problémy. Nakolik v tom hrají roli neochablé a nezablokované svaly, se rozhodli zjistit odborníci z katolické univerzity v belgickém Louvainu a univerzity v Paisley ve Skotsku.

Rozdělili studentky na dvě skupiny, z nichž v jedné podle vlastních slov ženy dosahovaly orgasmu často nebo vždy a ve druhé zřídka nebo nikdy. Dva sexuologové potom pozorovali jejich chůzi, aniž by věděli, do které skupiny patří.

Podle držení těla dokázali lékaři dívky přesně zařadit. "Ženy s vaginálním orgasmem nemají zablokované pánevní svalstvo. Výsledkem je, že se pohybují přirozeně a spojení pohybu nohou, pánve a páteře, je uvolněné," vysvětluje profesor Stuart Brody ze skotské univerzity.
Zní to jednoduše, ale odborníci tvrdí, že délka kroku a způsob držení páteře opravdu může svědčit o ženském orgastickém potenciálu.

Podle Brodyho je jinými slovy svůdná chůze důkazem dobrého psychického zdraví, sebedůvěry a kvalitního vztahu k partnerovi. Je ale nutné mít na paměti, že takové hodnocení se týká jen té části křehké poloviny lidstva, která nenosí podpatky. Ty totiž držení těla deformují a ženy, které je nosí, jsou v tomto směru nevyzpytatelné.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 348