Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Jak ta kantorka asi vypadá? / foto: sxc.hu

Romantika žije 2 roky, 6 měsíců a 25 dní

Zapomeňte na to, že vztah zažívá zlom po sedmi letech. Sice se říká, že po sedmi letech se páry rozcházejí, nebo berou, ale novomanželé či čerstvě zamilované párečky tolik času zdaleka nemají.

Vztahový milník a smrt romantiky přichází totiž mnohem dřív. Podle nejnovějších průzkumů vydrží průměrné dvojici romantika jen 2 roky, 6 měsíců a 25 dní. Po tomhle zlomu je romantika buď úplně mrtvá nebo minimálně na JIPce.

 

Ženušky už se nesnaží potěšit oko své druhé polovičky upraveným vzhledem a muže už nebaví být pořádný jen proto, že to jejich drahé potěší. Po dvou letech manželství už párečky vážou dohromady snad jen společné večery u televize.

 
Už žádné cvrlikání

Po třech letech od svatby 83 % respondentů přiznalo, že už nechtějí slavit výročí dne, kdy přišli o svobodu. V průzkumu se z 5000 manželských párů, které spolu vydržely déle než 10 let, více než půlka přiznala k pocitu, že mu ten druhý nerozumí a dostatečně ho neuznává. Zkrátka, každý druhý se cítil partnerem podhodnocený.

 

Muži se ale také přiznali, že klidně všude pohazují špinavé trenky a ponožky. Skoro osmdesát procent mužů ještě dodalo, že na toaletě po sobě už dávno nedávají záchodové prkénko dolů.

 

Dvě třetiny žen zase káply božskou, co se úpravy vizáže týče. Už je to prý nebaví a “jen” kvůli svému manželovi to odmítají dělat. Více než polovina žen už se dokonce vůbec nemaluje. Přes šedesát procent z nich pak hned po návratu z práce hupsne do tepláků nebo rovnou do pyžama. 

 

Romantická noc? Nevybavuji si…

Během prvních měsíců manželství se zhruba 83 % hrdliček venku vodí za ruce. Ale po deseti letech už to vydrží jen 38 % z nich. Před prvním výročím svatby se páry k sobě tulí alespoň 8krát denně, po deseti letech? Škoda mluvit…

 

Dvě třetiny ženáčů a vdaných paniček tvrdí, že pořádnou romantickou noc už vlastně od svatby nezažili. Jejich protějšek pro ně něco udělá maximálně ve chvíli, kdy ho moc hezky poprosí. 

 

John Sewell z firmy, která výzkum provedla, k tomu říká: „Když se ukáže, že partner už si v klidu a bez nadšení žije ve vyjetých kolejích, zatímco vy ho stále ještě milujete, není to ono a otevírá to dveře pro jiný vztah. Dvojice potřebují najít tu správnou rovnováhu, nesmí brát toho druhého jako samozřejmost, ale musí mu naslouchat a chápat ho.”

 

„K tomu, aby vztah fungoval i po letech, stačí málo, třeba žena někdy může muži uvařit něco zajímavého, co má rád, muž po sobě na oplátku může házet špinavé oblečení do prádla a občas může zkusit ženě pomoci s domácností. Pak je může čekat ještě dlouhá společná cesta životem,” dodává.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 130