Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Testerka / foto: Shutterstock

Je online sex skutečnou nevěrou?

V současnosti žije řada lidí ve dvojím světě, v reálném a tom, který je online. Jako virtuální postava můžete žít a pracovat, bavit se, hledat nové známosti a samozřejmě si také „užívat“. Je online sex s jinou opravdovou nevěro

Někdo nechápavě zakroutí hlavou a rozhodně odvětí, že nikoliv. To by mohlo být nevěrou třeba i pouhé flirtování. Jenže... Takový David Pollard z Velké Británie by s vámi ale nejspíše nesouhlasil. Poté, co se spustil s jinou v online světě Second Life, se mu rozpadla rodina. Jeho manželka podala žádost o rozvod.

 

David si v online světě nedával příliš pozor, a tak si ho jeho paní vyhmátla. Nachytala ho v okamžiku, kdy si jeho virtuální postava užívala s neznámou ženou. Už ho nechce vidět. Koneckonců, našla si nového muže do reálného života. Kde? Samozřejmě online.


A takové případy se množí. Naštvaní partneři, kteří žádají o rozvod, přitom tvrdí: online život je součástí našeho existujícího života, je to tedy regulérní nevěra, bez ohledu na to, zda se fyzicky stala!

 
Žijí naplno. Virtuálně…

V Second Life si tvoří své alternativní osudy milióny nadšenců a žijí svůj „nový“ život opravdu naplno. Hledají lásky, zakládají manželství, často mají dokonce i virtuální děti a samozřejmě i práci, aby virtuální rodinky uživili. Přitom v online světě tvoří partnerské vztahy se zcela cizími lidmi. Dá se to však považovat za nevěru v pravém slova smyslu?

 

„Nemyslím si to. Nezahýbají přece fyzicky, představy o nevěře a podobně má často spousta ženatých mužů a vdaných žen, to přece není důvod k rozvodu,“ soudí 28letá Johana, která má také svou identitu ve virtuálním světě.

 

Přesto si je ale vědoma, že pokud partneři podobné chování svého protějšku na internetu odhalí, mohou ztratit důvěru.

 

„Kamarádka ze Spojených států mi vyprávěla, že její přítel v Second Life předstíral lesbickou orientaci a měl tam virtuální nevěry s celou řadou jiných ´lesbiček´, ať už to opravdu byly, či nebyly ženy. Mezitím ona spala hned ve vedlejším pokoji. Když na to přišla, naštvala se a opustila ho. Prý mu už nikdy nemůže věřit,“ doplnila pro Magazín Johana.

 

Co si o virtuální nevěře myslíte vy? Je důvodem k rozchodu či rozvodu? Mají být partneři věrní také online?

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 222