Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Alkohol dělá muže v posteli lepšími

Poměrně velké procento mužů se obává efektu alkoholu na svou výkonnost v posteli. Podle vědců ale nemusí.

Několik skleniček piva, vína či něčeho tvrdšího mají naopak na výkon muže při sexu blahodárný vliv.

Lepší sex s alkoholem
Alkohol skutečně spíše zlepšuje sexuální výkonnost, místo aby ji nějak poškozoval. To se dosud považovalo takřka za jasnou věc. Muži ostatně často hovoří o problémech s erekcí poté, co to s alkoholem trochu přehnali.

Nejnovější výzkum však z tohoto fenoménu dělá ze všeho nejvíce mýtus. Nebo to mají chlapi v Austrálii obráceně. Právě tam totiž proběhl masivní výzkum, kterého se účastnilo téměř šestnáct stovek mužů.

Byli mezi nimi abstinenti, pijani i otrapové. A překvapivě – ti, co konzumovali alkohol v jakékoliv míře, měli lepší výsledky než ti, co se mu vyhýbali. Poživači alkoholu vykazovali o třicet procent méně sexuálních dysfunkcí než abstinenti.

Kdo skončí s pitím, bude mít problém
Vyšlo najevo, že nejlépe jsou na tom tradiční konzumenti alkoholu, kteří se sice kdovíjak neopíjejí, ale neštítí se ani několika sklenek denně. Dobře po sexuální stránce skončili i pařiči, kteří obchází mejdany a zpíjejí se na nich do němoty.

Nejhůře jsou na tom bývalí konzumenti alkoholu a nynější abstinenti. Dostali se na stejnou úroveň jako kuřáci a lidé po infarktu.

Jistě, tento výzkum nereflektoval efekty alkoholu na okamžitě následující sexuální styk, což bývá tím nejčastějším problémem, ovšem pokud někdo tvrdí, že dlouhodobé sexuální potíže mohou být způsobeny pitím, pak - zdá se - nemá pravdu. Naopak.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 332