Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Modré oči / foto: shutterstock

Jak přežít Valentýna. I s novou známostí

Pomiňme skutečnost, že se z Valentýna stala podobná komerční fraška jako z Vánoc. Ostatně, nemusíte se řídit konzumem.

To by vám však nemělo bránit v tom, udělat si hezký den s drahou polovičkou. Po letech vztahu už by to neměl být problém. Ale co když je vaše známost teprve čerstvá?

Najděte příjemné prostředí
Valentýn může být pro čerstvé páry menším problémem. Přece jen vztahuje myšlenky a pocity k lehce problematickým tématům. Při konverzaci to táhne ke zveličování, osudovým prohlášením atd.

To může vyústit až v neobratnost, která druhého vystraší. Projevit se může obzvlášť tehdy, když se nacházíte v prostředí, jež vám zrovna nesedí. Ať už hudbou či dekorem. Například v drahých restauracích, na něž nejste zvyklí.

Není žádnou ostudou vzít svůj protějšek na procházku. Vedle něj si budete připadat mnohem jistější a uvolněnější než naproti němu.

Pokud se zatím jen oťukáváte, pravděpodobně ještě neznáte své zájmy tak úplně do hloubky. Snažte se proto konverzovat o čemkoliv a hledat tak společné záliby.

Pravidlo 5:1
Je naneštěstí pravidlem, že negativa vyplouvají na povrch na oslavách. Obvykle máme velké představy a očekávání, která jsou často nenaplněna. Na Valentýna tak paradoxně může dojít k hádkám či k dusnu. Platí proto jakési pravidlo, že jednu negativní věc, kterou třeba jen omylem řeknete partnerovi, vyrovnejte pěti komplimenty.

Vylepšete komplimenty
Jistě, Valentýn je jedno velké klišé. Ovšem právě tak byste ho neměli chápat, protože vám hned dojdou všechny ty nedostatky nejrůznějších vyjádření lásky, které jsou obvykle také tisíckrát ohranými frázemi. Nic vám však nebrání v tom, abyste je aplikovali na specifický případ svého partnera.

A i když klišé zůstane klišé, vězte, že je každý slýchá rád, pokud jsou míněna upřímně. Největší chybou je se jich zcela vyvarovat a zároveň je nenahradit ničím originálním. Když nás nic nenapadá, tak raději použít oněch frází.

Uvolněná konverzace
Valentýn tak trochu vyvíjí tlak na konverzaci určitého typu. A jak známo, pod tlakem to není úplně ono. Proto se od něj zcela oprostěte a chovejte se přirozeně. Zároveň ale mějte připraveny vtipné poznámky, týkající se třeba právě partnera. Věnujte svou pozornost jen jemu a dejte mu pocítit, že je tím nedůležitějším ve vašem životě.

Flirtování
Na Valentýna se flirtovat zkrátka musí. Samozřejmě vám to půjde lépe s novým objevem, ale vězte, že i polovička, se kterou už několik let sdílíte lože, očekává, že si jí budete všímat nad rámec rutiny. Snažte se proto chovat trochu jinak než normálně. Třeba nedostupně, záhadně, protahujte pohledy, používejte dvojsmysly atd.

Smích je afrodiziakem
Velkou chybou, kterou můžete na Valentýna udělat, je nasazení vážné tváře a hraní si na serióznost. Tuhle masku raději okamžitě zahoďte a snažte se překypovat zábavou, která je tím nejlepším afrodiziakem a zabíječem času i případné dlouhé chvíle. Snažte se, aby vaše poznámky co nejlépe vyzněly.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 270