Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Jak poznat, že jste sami příliš dlouho

Především mladí lidé putují od jednoho vztahu ke druhému. A mezi nimi si dávají různě dlouhé pauzy.

Někomu vyhovují delší, jinému kratší. Ostatně, záleží i na okolnostech, náhodě či štěstí, jak se komu podaří narazit na další protějšek.

Stává se však, že se ona fáze mezidobí přešvihne a dotyčnému začne dokonce vyhovovat. Může to mít své výhody, ale dlouhodobě jde o nezdravou záležitost. Starým mládencem se člověk stane ani neví jak. Zde jsou některé signály.

Googlujete staré známosti
Díky internetu dnes není problém nahlédnout do aktuálního soukromí předešlých známostí. Nejjednodušší je zadat jméno do vyhledávače a on už něco najde. Nicméně díky sociálním sítím máte ještě větší šanci podívat se na současný program či dokonce fotky partnerů. A možná začnete přemýšlet o tom, že byste mohli překlenout staré neshody. V takovém případě je zle.

Kývnete na rande od mámy
Je dobře známou věcí, že maminky svým opuštěným synům chtějí dohodit partnerky podle svých představ. A tak neustále dumají, přemýšlejí a plánují se svými kamarádkami, které mají zaručeně „pěkné dcerušky“. Muž s dostatkem důstojnosti dohazovačskou činnost své mámy odmítne. Starý mládenec má ale tendence na ně přistupovat, snad i proto, že už v nich ani nevidí hrozbu.

Příliš často hrajete hry
Není od věci zahrát si nějakou tu videohru, když jste doma sami a partnerka od vás nic nechce. Když už nějakou máte, k hraní se příliš nedostanete. Když žádnou nemáte, hrajete zase moc, což není úplně nejlepší, jelikož vás to vykoření ze sociálního života a postupně i vezme schopnosti s někým navázat skutečný kontakt. A nejde jen o videohry, ale třeba o nekonečné sledování sportovních kanálů.

Vidíte kamarádky jako partnerky
Když už si starý mládenec uvědomí, že by se sebou měl něco dělat a rychle si někoho najít, obvykle udělá další chybný krok. Začne se poohlížet ve svém nejbližším okolí, kde má kamarádky ženského pohlaví. O nich pak začne přemýšlet jako o potenciálních partnerkách, aniž by si uvědomil, že ony ho berou spíše jako svého bratra než cokoliv jiného. Pokusy o románek s kamarádkami může skončit tragicky – rozpadem přátelství a velmi trapnými situacemi.

Pořídíte si kočku
Je docela logické, že ten, kdo nemá známost mezi lidmi, sáhne do zvířecí říše. A pořídí si třeba kočku. Jenže pozor. Tím od sebe odpudíte i zbytek potenciálních partnerek. Ženy si totiž myslí, že chlapi, kteří mají kočku, jsou divní. Když už, raději si pořiďte psa. Na ně pro změnu holky letí.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 217