Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Nevěra / foto: shutterstock

Seznamování na internetu? Malé šance

Mnoho povolaných, málo vyvolených – tak by se dalo charakterizovat množství příležitostí k internetovému seznámení.

Možnost výběru bývá spíš něco pozitivního, ale když jde o seznamování po internetu, příliš možností vede ke špatným volbám. Dokazuje to nová vědecká studie.

Vědci tvrdí, že většina lidí dává přednost kvantitě před kvalitou a zvažují příliš mnoho možných partnerů. Neinvestují dost času do vyřazování nevhodných kandidátů.

Podle listu Metro studie také ukázala, že lidé, kteří se snaží seznámit se s někým po internetu, se příliš snadno nechají rozptýlit vedlejšími informacemi, nevěnují dost pozornosti osobním profilům, a proto se pak rozhodují špatně.

Zkoumat osobnost, ne vzhled
Svobodní lidé by se prý neměli zabývat drobnostmi jako jsou výška či barva vlasů možného partnera a měli by se soustředit na podstatné informace.

Vědci zkoumali návyky uživatelů internetových seznamek tak, že dobrovolníkům dali na výběr různé množství možných partnerů a sledovali, jak vhodné kandidáty si lidé vyberou.
Ukázalo se, že lidé, kteří dostali nejdelší seznam možných partnerek či partnerů, skončili výběrem mnohem horších kandidátů, než lidé, kteří tolik různých možností neměli.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 176