Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Drsná pravda: Ženy spí s muži z nudy

Ačkoliv si muži často a rádi namlouvají, jak jsou neodolatelní a jak se ženy nemohou dočkat, až s nimi skončí v posteli, realita je trochu jiná.

Kdeže romantika
Jistě, čas od času se stane, že ženská skončí v posteli s chlapem z prosté vášně. Ale obvykle je důvod mnohem přízemnější a zdaleka ne tak romantický.

Když britský list The Daily Mail dělal průzkum mezi ženami, proč kývly na sex, i když mohly říct „NE“, objevila se celá plejáda důvodů.

Vrchol seznamu byl přitom opravdu zajímavý. Velké procento z otázané tisícovky žen neváhalo potvrdit, že od onoho muže potřebovaly laskavost, a tak mu vyhověly. Jiné se zase nudily, proto na to skočily. Dalším bylo líto tak moc se snažícího partnera, až ho vysvobodily z trápení. Jiné potom zkoušely zbavit se sexem bolení hlavy.

Inu, každá dívka nad šestnáct let ví, že idealizace sexu je hotovým nesmyslem. V ženském podání mnohdy nejde o víc než o obchod – něco za něco.

Ale přece jenom – neměla by hrát vášeň větší roli? Vždyť v průzkumu skončila někde pod důvody jako „dává mi dárky“, „pro radost“ nebo „chci, aby už zmlknul“.

Záhadný alkohol
Je překvapivé, že žádná z žen neudala jako důvod prostě a jednoduše opilost. Přitom miliony mužů by mohly odpřísáhnout, že pár skleniček alkoholu raketově zvýšilo jejich šance na sex.

Samozřejmě, ženy jsou více přitahovány vysokými muži se symetrickými rysy a hlubším hlasem. Jednoduše proto, že mají evolučně zakódovány kvality těchto mužů. Chtějí mít totiž co možná nejzdravější děti.

Jenže u žen poměrně rychle opadá prvotní okouzlení a kde nejsou další přednosti, musí nastoupit zástupné důvody typu „vzal mě na večeři, tak se mu odvděčím“. V případě manželství pak přichází odměna třeba za vynesení odpadků.

Ukazuje se totiž, že zatímco muži jsou z nějakého důvodu přitahováni většinou žen, holky opravdu přitahuje jen minimum chlapů.

A jak je to s vámi – také chápete sex tak trochu jako obchod?

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 352