Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock.com

9 výmluv, jak se vyhnout sexu

Jaké jsou nejčastější výmluvy, když vy nemáte chuť, ale partner by chtěl?

Podle nového průzkumu se nejpopulárnější výmluvou před sexem stala hláška "jsem moc unavený/unavená". Okřídlené rčení "bolí mě hlava" skončilo kupodivu až na třetí za zaklínadlem "nemám náladu."

Do první pětice nejobvyklejších výmluv se ještě dostalo "musím zítra brzy vstávat" a "mám moc práce".

Tyto trendy vyšly najevo při průzkumu, jehož se zúčastnilo 4 000 Angličanů a Angličanek. Ukázalo se také, že každý pátý respondent se ze sexu pravidelně nějak vymlouvá.

Sedm z deseti lidí tvrdí, že jsou často prostě moc unavení, a čtyři z deseti tázaných osob dokonce přiznávají, že na jejich milostný život dolehla hospodářská krize.

"Obyčejné bolesti jakožto výmluvě už odzvonilo. Dnes v důvodech, proč nezalézt do postele a neužívat si hraje mnohem větší roli únava. A není to ani moc překvapivé. Pracujeme více hodin, než kdy dřív, a máme hodně starostí. Na to, co se děje v ložnici, pak mají vliv i starosti třeba s tím, jak splatíme hypotéku, nebo jestli nepřijdeme o místo," vysvětlila listu Daily Telegraph mluvčí společnosti OnePoll, která průzkum provedla.

Zpráva také ukázala, že se ze sexu vymlouvají více muži než ženy. K tomu, že se často omluví, se přiznává 27 procent mužů, ale jen 18 procent žen. Polovina mužů přiznává, že občas předstírají spánek, aby se vyhnuli milování, kdežto z žen to dělá jen každá čtvrtá.

Do první devítky populárních výmluv se kromě "tutovek"" dostalo i pár překvapení:
1. Jsem moc unavený/unavená.
2. Nemám náladu.
3. Bolí mě hlava.
4. Musím brzy vstávat.
5. Mám moc práce.
6. Jsem na tebe naštvaný/naštvaná.
7. Slyším jedno z našich dětí.
8. Měl/měla by ses vysprchovat.
9. Bolí mě záda.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 208