Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock.com

Až svatební noc odhalila alergii na manžela

Teprve o svatební noci nevěsta zjistila, že je alergická na manželovo sperma. Pár chce děti, ale pomoci jim přitom budou muset lékaři.

Mike a Julie Boydovi z americké Pennsylvánie spolu sice před svatbou chodili, ale užívali při sexu kondom. Tak se na nešťastnou alergii nepřišlo. Vyšla najevo až o svatební noci.

"Vlastně hned poté jsem si uvědomila, že něco není v pořádku. Hodně mne to totiž bolelo. Bolest jsem cítila uvnitř a bylo to, jako by mne někdo bodal jehličkami. Opravdu velmi bolestivý, pálivý pocit. Hodně mne to vyděsilo," přiznává Julie.

Bolest trvala i několik týdnů poté, co měla s manželem sex, a několikrát se dokonce vytvořily i puchýře. Lékaři si podle listu Metro s jejím problémem napřed nevěděli rady. Nakonec kamarádka Julii poradila, že by to mohla být alergie. A testy potvrdily přecitlivělost na seminální plazmu.

Jako buráky
"Tělo identifikuje sperma jako cizí bílkovinu podobným způsobem, jako někdy reaguje třeba na buráky nebo na pyl. Dojde proto ke svědění, otoku a zánětu nervových zakončení," vysvětluje Dr. Andrew Goldsteinz nemocnice v Cincinnati.

Důsledkem alergie je také to, že Juliino tělo manželovo sperma "napadne" a vlastně je "zneškodní". To je při snaze počít dítě samozřejmě velký problém.

Lékaři se snažili manželům pomoct, ale léčba, která zabrala u jiných párů s podobným problémem, se u Boydových neosvědčila. Teď se tedy rozhodli, že se budou snažit děti adoptovat.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 30