Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock.com

Jak najít toho pravého pana Božského?

Věříte tomu, že každý má někde na světě svou drahou polovičku?

Věříme-li tomu, že každý má někde na světě svou drahou polovičku, kterou jednoho dne jednoduše potká, ať se mu to zrovna hodí či nikoli, pak můžeme být klidní. Jednoho dne to přijde. Jen se nesmíte celé dny zavírat doma, aby se vám nestalo, že se „ten váš“ nebo „ta vaše“ zamiluje do někoho docela jiného...

Červená knihovna? Ne, váš život...
Historky jako vystřižené z červené knihovny. Kdyby se ovšem občas nestávaly obyčejným smrtelníkům.

Jako například osmadvacetileté sympatické Lindě, která už si dlouhou dobu myslela, že ten pravý se ji buď vyhýbá, nebo žádná pravá láska neexistuje. Nerozhodná Linda právě vybírala v obchodě rámečky na fotky jako svatební dar pro svou kamarádku, když kolem ní najednou proběhl chlapík, ukázal na jeden z rámečků a anglicky pronesl: „Tenhle by byl nejlepší s tvojí fotkou na mém nočním stolku!“

Drzost i překvapení se vyplácí

Díky své drzosti i momentu překvapení, že mluvil anglicky, vzal Lindě docela vítr z plachet, oba se do sebe zamilovali a svou netradiční seznamovací historkou baví dnes ostatní. Říkají, že to byl Osud a všechny posílají do onoho nákupního centra, kde mají tak výborný výběr nejen rámečků na fotografie, ale i mužů a žen.

Přijde to nečekaně

Nepočítejte tedy s tím, že byste se mohli na setkání se svou druhou polovičkou nějak důkladně připravit. Ta chvíle přijde nečekaně, možná vás zaskočí, možná překvapí, každopádně se již nebude opakovat.

Pokud nechytnete příležitost za pačesy s tím, že „teď“ nejste přece připraveni na seznamování, váš pan pravý či paní pravá jednoduše zmizí z vašeho života.

Budeme-li pozorovat pozorně příběhy ostatních a naslouchat jim, možná nás napadne, že když se má něco stát, stane se tak nezávisle na situaci. Ovšem spoléhat se na to nedá, život nám většinou nedává mnoho šancí opakovaně.

Život nás nechává ve střehu

Je tedy absurdní se domnívat, že čím lepší bude vaše příprava na potencionální setkání, tím pravděpodobněji to vyjde. Život nám klade samé nástrahy, takže je tomu většinou přesně naopak.

Právě jste se nalíčila, krásně oblékla a vyrážíte s kamarádkou někam do společnosti, abyste ulovila „toho svého“? Právě jdete městem, máte výbornou náladu, vyšel vám skvělý obchod, cítíte, že vám to sluší a že byste nyní chtěl potkat „ženu svého srdce“?

Tak snadné to právě nebývá. O co bizarnější seznámení vás však potká, o to pevnější vztah bývá.

Na internetu se hledá snadno jen zdánlivě

Otázkou tedy není zdaleka tak ani „kde“ se s ním či s ní setkat, ale především „jak“... Nezapomínejme také na to, že dnešní doba a společnost je stále více spjata s virtuálním světem a komunikací prostřednictvím internetu.

Ovšem skutečnost, že seznamování za obrazovkou počítače je snadné a rychlé, ještě neznamená, že takto také „snadno a rychle“ potkáte toho pravého. Všichni přece velmi dobře víme, že anonymní člověk je schopen říci a vymyslet si i to, co by v běžném životě neřekl. Proto reálné setkání s takovouto láskou přes internet bývá často rozčarováním. Opravdový vztah se dá budovat v opravdovém životě, ne za klávesnicí!

Ze všeho nejdříve – vypněte počítač a místo toho si raději najděte chvilku sami pro sebe a zkuste se zamyslet nad svými prioritami – jakou máte představu o svém partnerovi a jaký chcete přesně vztah? Co chcete prožívat a jaký životní styl je vám nejbližší? Teprve v moment, kdy si utřídíte priority, jste připraveni do svého života přitahovat jen ty správné typy a adepty na životní partnery.

Na správných místech potkáte toho správného partnera

Když už víte, jak chcete s partnerem žít, zkuste žít takovým životním stylem, jakým byste chtěli žít s oním vytouženým partnerem. Jen prozatím sám. Místa, kde se pohybujete a trávíte nejvíce svého času, samozřejmě ovlivňují i to, s kým se pravděpodobně seznámíte.

Pokud tedy například nestojíte o přítele či přítelkyni ze stejného oboru, začněte se věnovat něčemu novému, choďte na nová a nepoznaná místa, přihlaste se na nějaký zájmový kroužek a dopřejte si oživení v podobě nové sportovní aktivity. To, kde se seznámíte se svou budoucí manželkou nebo manželem, je předzvěstí i vašeho budoucího lifestylu – hospoda, dovolená, práce, golfová hřiště... Tam všude potkáte zcela odlišné typy lidí.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 78