Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock.com

Víte jak na kluky? Žádná záhada I.

Oblíbené téma věčných stesků všech žen. Proč se můj partner chová takto a ne jinak.

Mnohdy to ženám trvá skutečně dlouho, než pochopí, že snahy změnit muže po jejich boku jsou marné. Často bývá lepším řešením prostě se naučit brát je takové, jací jsou...

Téma číslo jedna

Věčné téma bestsellerů i časopisů pro ženy – muži a vztahy s nimi. Možná, že to zdaleka není tak komplikované, jak to ženy často vidí. Muži na to mají jednodušší odpověď. Rozumět mužské duši není podle nich až tak náročné, jak se na první pohled ženám zdá a jak to také prezentují svým přítelkyním, matkám a psychologům. Co by tedy muži vzkázali ženám? Stačí smířit se s pár drobnostmi... A jaké to jsou?

Vzkaz ženám

Na základě mnoha internetových diskuzí, kde se muži vyjadřují k tématům spojeným se vztahy se ženami, tolerancí a jejich zvyklostmi, vyplynulo několik místy až komických zjištění. Podle slov několika mužů – když se tyto „drobnosti“ ženy naučí tolerovat, budou vztahy mezi muži a ženami nejen o mnoho jednodušší, ale i láskyplnější.

Jak často myslí muži na ženy?

Je vhodné se smířit s tím, že muži nemyslí na své partnerky 24 hodin denně. I proto se jim snadno může stát, že vypustí některou tak důležitou věc jako jsou narozeniny, Valentýn nebo výročí. Co na to muži říkají? Vždyť slavit se dá přece každý den. A nemusí se hned otevírat šampaňské a kupovat kytice.

Čtení myšlenek – nic pro muže

Mnoho mužů říká – my nejsme jasnovidci, abychom na základě telepatie či čtení myšlenek odtušili, co se vám honí hlavou, natož jaká jsou vaše skrytá přání.

Pravdou je, že zdaleka nejvhodnější je mužům jasně a na rovinu říct, jaká je vaše představa. Vy si ušetříte zklamání, muž má možnost hned vám dát zpětnou vazbu. Budou-li vaše přání podobná, máte dokonce šanci, že vám některé z nich muž bude chtít splnit, aniž byste se o čemkoliv zmínila.

Jasně, stručně, výstižně
Muži obecně dávají přednost jasným a výstižným vyjádřením. Pokud se vás tedy budou ptát, zda se něco neděje – a vy odpovíte, že se „nic neděje a je přece vše v pořádku“, budou vaši odpověď vnímat tak, že je přece „vše v pořádku“.

Citlivější muž sice odtuší, že příliš nevypadáte, že se cítíte výborně, ale také ví, že za hádku to nestojí. To, že vám partner nemůže v dané chvíli nabídnout podporu, tak neznamená, že ho nezajímáte, jako spíše, že by byl rád, kdybyste sama řekla, co vás trápí, místo toho, aby se pokoušel číst vaše myšlenky.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 112