Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Zamilování může vydržet jen dva měsíce / foto: sxc.hu

Jak nepokazit hned první rande II.

První schůzka je nejdůležitější. Jak na to?

Muži i ženy se většinou na schůzku s někým, na kom jim obzvláště záleží, pečlivě připravují. Ženy většinou těsně před vysněným rendez-vous pracují na svém zevnějšku, muži zase přemýšlejí, čím dámu svého srdce potěšit a kam ji pozvat. Sebelepší příprava však vám může být marná, když se hned na první schůzce neovládnete a dopustíte se klasických chyb, které druhou osobu ve většině případů naprosto odradí...

Nemluvte o svých nedostatcích
Pokud byste spolu měli časem skutečně být, na nedostatky stejně jednou dojde. Na první schůzce je ale na ně ještě dost času.

Ten druhý o vás zatím mnoho neví, a tak se může klidně stát, že si nejlépe zapamatuje právě to, že jste hrozně nepořádná, na tváři máte nepěkné znaménko, kterého byste se ráda zbavila, ve skutečnosti jste šílený cholerik a rád se napijete.

Může jít i o drobnost, kterou si ale ten druhý zapamatuje jako první. Věřte tomu, že bez vás by si toho ani nevšiml.

Komplimenty a chválu neodmítat
Když kupujeme zboží a investujeme do něj peníze, chceme utrácet za to, co se nám líbí, co považujeme za kvalitní a pěkné. Sotva bychom koupili něco, o čem nám prodavač řekne, že je to předražené a za chvíli se nám to porouchá, nebo že si můžeme dovolit něco lepšího.

Stejné je to i s intuitivním a podvědomým výběrem partnera. Především na počátku jsme přesvědčeni o tom, že lepší výběr jsme nemohli učinit. Muži se nám zdají šikovní, vtipní a charismatičtí, ženy krásné, milé a hodné...

Jednoduše poděkujte

Proto by bylo nanejvýš nevhodné neumět zareagovat na kompliment či pochvalu. Na prvních schůzkách bývají míněny vážně, nejde o žádnou ironickou poznámku. Vnímejte proto pochvalu jako malý dárek, za který se sluší poděkovat.

Proč kompliment, že vám to sluší, vehementně vyvracet, když jste strávila přípravou skutečně více času než obvykle a sama víte, že jste dnes okouzlující. Proč tvrdit, že je to je „jen stará vázanka“, když jste si tu kravatu koupil nedávno a je vaše nejlepší.

Proč tvrdit, že máte dnes hrozné vlasy, když ten druhý si to evidentně nemyslí? I kdybyste vyrazili z domu na schůzku zcela bez přípravy, poděkujte, usmějte se a nic nepřiznávejte...

To moje bývalka, to můj bývalý...
Na prvních schůzkách je vynechte, chcete-li aby se vše vyvíjelo podle vašich představ. Ani to, že budete své bývalé partnery kritizovat a vyzdvihovat jejich nedostatky, z vás neudělá svatouška. Špinavé prádlo rozhodně nevytahujte.

Možná máte pocit, že budete vypadat jako ten, kdo z posledního vztahu vyšel vítězně, „když tu nánu konečně nechal na pokoji“, ve skutečnosti budete vypadat spíše trochu ublíženě a zraněně. Přinejmenším si ten druhý pomyslí, že vám minulý vztah zanechal asi hodně šrámů na duši a kdo ví, jestli se s těmi vnitřními komplexy ještě vyrovnáte...

Netlačit na pilu

První kontakty bývají vždy velmi křehké, velmi rychle můžete toho druhého vyděsit. Snažte se proto v zájmu pozvolného seznamování nedávat najevo, jak moc byste už chtěli, aby byla ruka v rukávě. Nespěchejte ani do postele, než se alespoň minimálně poznáte. Vztahů, které začaly sexem a pak úspěšně pokračovaly několik dalších let, není zase tak mnoho.

Ženy by se měly snažit držet na uzdě svůj jazýček – vždyť ticho občas ničemu nevadí, a možná se ještě něco dozvíte. Ani předčasné plánování budoucnosti nebo narážky týkající se společného života ještě v této fázi nemají své místo.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 15