Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Milostné objetí / foto: sxc.hu

Vášnivý sex? Ne, raději se přitulit

Pro někoho je to možná překvapivé zjištění.

Žijeme v době, kdy nás média bombardují radami, jak nejlépe uspokojit partnera či partnerku v posteli. Možná to ale není to hlavní: více než polovina britských párů dává před sexem přednost polibku a přitulení se na pohovce.

Objímání léčí

Průzkum mínění mezi více než tisícovkou Britů ukázal, že 98 procent z nich sice považuje sex za důležitý, ale 53 procent dá přednost tomu, strávit večer stulení s partnerem či partnerkou na gauči.

Angličané si také myslí, že sex je pro úspěch vztahu méně důležitý než smysl pro humor, přátelství a věrnost.

Průzkum zadaný firmou Bayer se zaměřil na význam doteku v každodenním životě. Šest z deseti tázaných uvedlo, že je dotek milované osoby uklidňuje a pomáhá jim relaxovat. Hodně lidí má ale pocit, že fyzických kontaktů ubývá. Celých 51 procent tázaných to připisuje popularitě společenských webových stránek jako jsou Facebook nebo Twitter.

Zabijáci sexu? Stres, únava a hádky

Jak uvádí list Daily Mail, ukazuje se, že různé společenské změny zatím nezasáhly některé velmi hluboce zažité představy.

Tak například více než devadesát procent žen přiznává, že pokud jde o sex, nechávají iniciativu na muži. Za hlavní překážky uspokojivého sexuálního života pak většina dotázaných obou pohlaví - 85 procent - považuje stres, únavu a hádky.

Co máte raději vy – sex nebo mazlení?

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 66