Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock.com

Takhle ne! Rozchody pro zbabělce

Ty nejhorší způsoby, jak se rozejít.

Většina lidí to někdy zažila. Najednou se ocitla ve vztahu, ve kterém už nechtěla pokračovat. Tehdy člověk stojí před nelehkým krokem, jak to vlastně ukončit a zároveň toho druhého příliš neranit, případně si nenechat ztropit scénu.

Inu, je to hodně těžké a pravděpodobně se bez určitých komplikací neobejdete. Pokud ale chcete, aby to bylo naprosto strašné, udělejte to jedním z těchto způsobů.

E-mail
Elektronická pošta je skvělá věc. Sdělí informaci rychle a efektivně. K oznámení rozchodu se ale opravdu nehodí. Například hokejista Jarret Stoll to zkusil a pochopil. Dva měsíce před svatbou napsal své přítelkyni a hostům, že se s ní rozchází a svatbu ruší. Efektivní to jistě bylo, ale pro někoho asi i dost infarktové… Podobné tabu při rozchodu platí pro SMSky.

Facebook
Z téhle sociální sítě vyčtete mnohé. Jedna kolonka je věnována také aktuálnímu stavu. Zda jste volný, zadaný či ženatý. Je velice jednoduché přepnout ze zadaného na nezadaného. Kromě všech přátel se to samozřejmě dozví i vaše teď už expřítelkyně a ani nemusíte nic formulovat. Ano, je to divné, ale někteří zvláštní lidé to tak dělají.

Na veřejnosti
Na tohle si dejte dobrý pozor. Pokud si myslíte, že vám váš partner či partnerka neztropí scénu v baru či drahé restauraci, protože jsou všude kolem lidé, mýlíte se. Šok z rozchodu bývá tak velký, že bude následovat velmi trapná scéna a buďte si jisti, že všichni kolem budou poslouchat. A budou si říkat, jací jste potomci, že to řešíte takhle.

Vzkaz na lednici
Kdo si běžně dává vzkazy na lednici, možná ani netuší, že není dobrý nápad rozcházet se právě tímhle způsobem. Samozřejmě tak můžete snadno formulovat své pocity, zároveň ale tomu druhému nedáváte šanci, aby vám řekl, co má na srdci. To je velmi sobecké a neférové, obzvlášť pokud vám na něm někdy záleželo.

Zmizet
Všechny předešlé způsoby jsou špatné, ale tenhle je ještě předčí. Oblíbili si ho zejména muži, protože je tak snadný. Když je vztah přestane bavit, prostě se vypaří. Přestanou brát telefony, odpovídat na zprávy, zapírají se a doufají, že partnerka co nejdříve pochopí, o co jde. Často ani nedomyslí, že mají společné přátelé a okolí, které tuto metodu víceméně znemožní a časem stejně dojde k velmi trapnému setkání.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 47